Ερντογάν κατά πάντων: Δύο κράτη στην Κύπρο - «Τουρκική μειονότητα» στη Θράκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν κατά πάντων: Δύο κράτη στην Κύπρο - «Τουρκική μειονότητα» στη Θράκη
Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως θα συνεχίζει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε κρεσέντο προκλητικότητας προχώρησε σήμερα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκφράζοντας τον εκνευρισμό του για την ελληνογαλλική συμμαχία, ανήμερα της 61ης επετείου για την ανεξαρτησία της Κύπρου.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως θα συνεχίζει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και έκανε λόγο για ύπαρξη δύο κρατών στην Κύπρο, την ώρα που τόσο ο ΟΗΕ όσο και η διεθνής κοινότητα γενικότερα απορρίπτει εμφατικά την θέση αυτή, μιλώντας για Ομοσπονδία, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ.

Ενώ δεν παρέλειψε να αναφεθεί στα Βαρώσια λέγοντας ότι «κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε σημαντικά βήματα, ιδιαίτερα με το άνοιγμα των Βαρωσίων», προσθέτοντας ότι η Τουρκία υποστηρίζει «τα βήματα των Τουρκοκύπριων αδερφών για λύση δύο κρατών».

Ο Ερντογάν κατά την ομιλία στην σύνοδο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης έθεσε στο στόχαστρό του και την Ελλάδα με αφορμή την «τουρκική μειονότητα» της Δυτικής Θράκης.

Σύμφωνα με το Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στην Κίνα καθώς έκανε αναφορά για τα δικαιώματα των Ουιγούρων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αναστασιάδης: Οι ακραίες θέσεις δεν είναι και δεν πρέπει να είναι η επιλογή κανενός Κύπριου πατριώτη

gazzetta
gazzetta reader insider insider