Κομισιόν: Στο Athens Democracy Forum η αντιπρόεδρος Σούιτσα - Συνάντηση με Κυρ. Μητσοτάκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κομισιόν: Στο Athens Democracy Forum η αντιπρόεδρος Σούιτσα - Συνάντηση με Κυρ. Μητσοτάκη
Η Αντιπρόεδρος κ. Σούιτσα θα κάνει αναφορά στο μοντέλο διαβουλευτικής δημοκρατίας της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, η οποία έχει πλέον εισέλθει στην κρίσιμη φάση των ομάδων Ευρωπαίων πολιτών.

Η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής αρμόδια για θέματα Δημοκρατίας και Δημογραφίας κ. Ντούμπραβκα Σούιτσα μεταβαίνει σήμερα στην Ελλάδα για να λάβει μέρος στο Athens Democracy Forum, όπου ηγέτες του διεθνούς επιχειρηματικού κόσμου, πανεπιστημιακοί, φορείς χάραξης πολιτικής και ειδικοί θα συζητήσουν τις τελευταίες προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η δημοκρατία, καθώς και πιθανές λύσεις.

Στην ανακοίνωση της Κομισιόν, αναφέρεται πως οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η κοινωνική ανισότητα, η αυξανόμενη πολιτική πόλωση, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα οικονομικά συστήματα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και η τεταμένη σχέση με την τεχνολογία. Το Φόρουμ θα καλέσει τους ομιλητές και τους εκπροσώπους να εφαρμόσουν τα διδάγματα που έχουν αντλήσει από τις προηγούμενες χρονιές σε ιδέες που μπορούν να χρησιμεύσουν για το μέλλον.

Η Αντιπρόεδρος κ. Σούιτσα σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, θα κάνει αναφορά στο μοντέλο διαβουλευτικής δημοκρατίας της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, η οποία έχει πλέον εισέλθει στην κρίσιμη φάση των ομάδων Ευρωπαίων πολιτών. Οι ομάδες αυτές φέρνουν τους Ευρωπαίους πολίτες στο επίκεντρο της χάραξης πολιτικής της ΕΕ και αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία διαλόγου σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και τις προτεραιότητές της.

Η Αντιπρόεδρος κ. Σούιτσα θα συζητήσει επίσης σχετικά με τη δημοκρατία των εφήβων και θα τονίσει την ανάγκη της συμπερίληψης των παιδιών και των νέων στις δημοκρατικές διαδικασίες. Επιπλέον, η Αντιπρόεδρος θα συζητήσει σχετικά με τη γεωπολιτική σε καταστάσεις κρίσεις και το πώς πρέπει να ενισχυθεί η ικανότητα της ΕΕ να είναι στρατηγικά αυτόνομη και να προωθεί τα συμφέροντά της σε παγκόσμιο επίπεδο, μεταξύ αυτών για να διασφαλίσει ότι η δημοκρατία μας είναι έτοιμη για το μέλλον.

Στην Αθήνα η Αντιπρόεδρος κ. Σούιτσα θα συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη και την Υφυπουργό αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική κ. Μαρία Συρεγγέλα, καθώς και με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider