Διεθνή
27-09-2021 | 18:48

«Ουδέν σχόλιο» από Ντράγκι για το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών

Newsroom
Μοιράσου το
«Ουδέν σχόλιο» από Ντράγκι για το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι δεν θέλησε να σχολιάσει έως τώρα το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών. Μέρος των κομμάτων της χώρας, όμως, προχώρησε σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

«Το αποτέλεσμα αυτό επιβεβαιώνει την εκτίμηση βάσει της οποίας δέχθηκα να επιστρέψω και να γίνω γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος. Από την πανδημία βγαίνουμε μόνο μέσω αριστερού δρόμου», τονίζει ο κεντροαριστεράς Ενρίκο Λέτα.

Ο συντονιστής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια Αντόνιο Ταϊάνι, δε, θεωρεί ότι τώρα «και η Ιταλία πρέπει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες, ώστε να πλαισιωθεί ο γαλλογερμανικός άξονας».

Ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, από την μεριά του, καλεί όλη την ιταλική κεντροδεξιά να εργαστεί ενωμένη στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στις Βρυξέλλες και να ξεπεράσει τους διχασμούς με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων της Ιταλίας.

Τέλος, ο κεντρώος πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι εντοπίζει δύο βασικά στοιχεία: τον ρόλο-κλειδί πράσινων και φιλελεύθερων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, και τον άλλο τόσο βασικό ρόλο του Μάριο Ντράγκι και του Εμανουέλ Μακρόν για το μέλλον της Ευρώπης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.