Ελλάδα
21-09-2021 | 16:12

Βαρουφάκης: Πρέπει να αντισταθούμε στην «πανδημία» του efood

Newsroom
Μοιράσου το
Βαρουφάκης: Πρέπει να αντισταθούμε στην «πανδημία» του efood
live updates: Ανανεώθηκε πριν

 «Πέρα από την πανδημία στην υγεία υπάρχει και η επιδημία που ξεκινάει με την efood στην Ελλάδα και δεν θα φύγει αν δεν βρούμε εμείς τον τρόπο να την ξεριζώσουμε».

Αυτό τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, στη Βουλή, εστιάζοντας την κριτική του στις εξελίξεις με τους εργαζομένους στην e-food και καλώντας «όλους και όλες να αντισταθούν».

«Τασσόμαστε υπέρ ενός νέου ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού με νέες μορφές αντίστασης -όπως η συμμαχία των καταναλωτών και των εργαζομένων-, με νέες μορφές συνεταιρισμών, με την χρήση των ίδιων τεχνολογιών που σήμερα χρησιμοποιούνται για να συνθλίβουν τους εργαζόμενους και να χτίζουν την κλεπτοπία τους», τόνισε χαρακτηριστικά στην παρέμβαση του, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την αναδιάρθρωση του ΝΣΚ.

«Πρέπει όλοι και όλες να αντισταθούμε. Για αυτό, το ΜέΡΑ25 είναι εδώ, για να στηρίξει αυτή την ανατροπή που θα γίνει από τους ίδιους τους εργαζομένους, από τα κινήματα, τις νέες μορφές συνεταιρισμών και την κοινωνία. Το ΜέΡΑ25 είναι εδώ για να βάλει πλάτες στην χαλιναγώγηση της νέας ψηφιακής τεχνολογίας, στην κατάσχεσή της από τους αναδυόμενους νέο-φεουδάρχες, ώστε να δουλέψει για τους εργαζόμενους -όχι εναντίον τους-, ώστε για πρώτη φορά να γίνει πραγματικότητα, η πραγματική συμμετοχική οικονομία - το προαπαιτούμενο δηλαδή για τον πραγματικό συνδυασμό αντίστασης, ελευθερίας, ευημερίας και αλληλεγγύης», υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.