Κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν ενδεχόμενη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν ενδεχόμενη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη
Το γεγονός πως τα προγράμμματα του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ταγίπ Ερντογάν δεν συμπίπτουν κι ως εκ τούτου είναι αδύνατη μία μεταξύ τους συνάντηση στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη επισημαίνουν κυβενρητικές πηγές, με αφορμή τα όσα ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος σε ΜΜΕ της γειτονικής χώρας την Κυριακή, πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ.

Το γεγονός πως τα προγράμμματα του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ταγίπ Ερντογάν δεν συμπίπτουν κι ως εκ τούτου είναι αδύνατη μία μεταξύ τους συνάντηση στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, με αφορμή όσα ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος σε ΜΜΕ της γειτονικής χώρας την Κυριακή, πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, υπενθυμίζουν πως και ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, κατά την διάρκεια της συνέντευτξης Τύπου που παραχώρησε στα πλαίσια της 85ης Διεθνούς Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας πως δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν. «Άλλωστε νομίζω ότι και τα προγράμματά μας δεν συμπίπτουν», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για τη αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ο Τούρκος πρόεδρος είχε αναφέρει πως «εμείς θα πραγματοποιήσουμε το αίτημα του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Εκεί έχουμε συνάντηση μαζί του».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider