WSJ: Συνάντηση Μπάιντεν με Microsoft και Disney για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
WSJ: Συνάντηση Μπάιντεν με Microsoft και Disney για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιδιώκει να επιταχύνει το πλαίσιο των υποχρεωτικών εμβολιασμών στον ιδιωτικό τομέα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να πραγματοποιήσει συνάντηση με στελέχη των εταιρειών της Walt Disney, της Microsoft και της Walgreens Boots Alliance, στο πλαίσιο επιτάχυνσης των υποχρεωτικών εμβολιασμών στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν προωθεί σε κρατικό και τοπικό επίπεδο τους εμβολιασμούς και αναμένεται να συναντηθεί με μεγάλους εργοδότες την Τετάρτη στον Λευκό Οίκο για να συζητήσουν το θέμα της υποχρεωτικότητας.

Νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε προσχέδιο αμερικανικού εγγράφου, σύμφωνα με το οποίο οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στους παγκόσμιους ηγέτες να υιοθετήσουν φιλόδοξους, όπως τους χαρακτηρίζουν, στόχους για τον τερματισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού, στους οποίους περιλαμβάνεται η διασφάλιση του εμβολιασμού του 70% του παγκόσμιου πληθυσμού κατά της COVID-19 ως το 2022.

Το τρισέλιδο έγγραφο απευθύνεται σε χώρες, διεθνείς οργανώσεις και φορείς του ιδιωτικού τομέα που προσκαλούνται σε μια εικονική σύνοδο κορυφής για την COVID-19, η οποία προγραμματίζεται από τις ΗΠΑ να διεξαχθεί στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Στο έγγραφο αυτό ζητείται επίσης από τις χώρες με «σχετικές δυνατότητες» να δωρίσουν ένα δισεκατομμύριο επιπρόσθετες δόσεις εμβολίων και να επισπεύσουν την παράδοση 2 δισεκατομμυρίων δόσεων για τις οποίες έχουν ήδη δεσμευτεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider