Πολιτική | Ελλάδα
15-09-2021 | 14:00

Σακελλαροπούλου: Η Ευρώπη πρέπει να βελτιώσει την επιρροή της

Newsroom
Μοιράσου το
Σακελλαροπούλου: Η Ευρώπη πρέπει να βελτιώσει την επιρροή της
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, συμμετέχει σήμερα στη 16η Άτυπη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών της Ομάδας Arraiolos, η οποία, φέτος πραγματοποιείται στην ιταλική πρωτεύουσα.

Στην πρωινή σύνοδο εργασιών, η οποία είχε ως θέμα «Η ΕΕ στον δρόμο για στρατηγική αυτονομία: υποχρεώσεις και ευκαιρίες», η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στην ανάγκη η Ευρώπη να βελτιώσει την επιρροή της σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο και να επιβεβαιώσει τον ρόλο της ως εγγυήτρια των θεμελιωδών αξιών της, όπως ο σεβασμός για το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα, η ελευθερία του Τύπου και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, που αποτελούν πυλώνες της δημοκρατίας μας και ουσιαστικά στοιχεία του τρόπου ζωής μας.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει τον πληθυσμό και ιδίως τις Αφγανές γυναίκες που μάχονται για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μία ενδεχόμενη ανθρωπιστική και προσφυγική κρίση.

Η απογευματινή σύνοδος εργασιών θα έχει θέμα «Η συνεισφορά της ΕΕ στην πολυμέρεια στον κόσμο μετά την πανδημία». Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου των αρχηγών κρατών που συμμετέχουν στη σύνοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.