Κ. Σκρέκας: Τι αλλάζει στις αναδασώσεις - Τα μέτρα για τη δασική αποκατάσταση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κ. Σκρέκας: Τι αλλάζει στις αναδασώσεις - Τα μέτρα για τη δασική αποκατάσταση
Εχει ήδη ξεκινήσει η χαρτογράφηση των περιοχών που έχουν καταστραφεί μερικώς ή ολοσχερώς από τις πυρκαγιές με τη χρήση δορυφορικών συστημάτων. 

Τα μέτρα για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, πολλά εκ των οποίων έχουν ήδη ξεκινήσει, μετά την κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών, παρουσίασε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η χαρτογράφηση των περιοχών που έχουν καταστραφεί μερικώς ή ολοσχερώς από τις πυρκαγιές με τη χρήση δορυφορικών συστημάτων.

Επιπλέον, στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες, προβλέπεται μείωση του χρόνου ανακήρυξης μιας έκτασης ως αναδασωτέας από τις 90 ημέρες που ισχύει στις 30 ημέρες.

«Το τρίτο έχει να κάνει με τα μέτρα προστασίας. Στον τομέα αυτό έχουμε πάρα πολύ δουλειά, γιατί έχουμε χιλιόμετρα παρόδιων εκτάσεων, παρόδιας βλάστησης που έχει καεί. Άρα έχουμε ιστάμενους κορμούς καμένους, οι οποίοι εγκυμονούν κινδύνους να πέσουν σε δρόμους και πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν. Ήδη στην Ολυμπία έχει ξεκινήσει αυτή η διαδικασία», σημείωσε ο κ. Σκρέκας.

Μετά, όπως είπε, ακολουθεί «νέα μάχη» για γρήγορα αντιδιαβρωτικά μέτρα, όπως είναι τα κορμοδέματα και τα κλαδοπλέγματα, για να αποτραπούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άδ. Γεωργιάδης για πυρκαγιές: Υπάρχουν ευθύνες και θα καταλογιστούν μόλις λήξει το φαινόμενο

Πυρκαγιές: Τι αλλάζει στον ΕΝΦΙΑ

Πυρκαγιές στην Ελλάδα: Η πύρινη καταστροφή σε εικόνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider