Ανοιχτό το ενδεχόμενο για «μοντέλο εστίασης» στο λιανεμπόριο από το φθινόπωρο

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για «μοντέλο εστίασης» στο λιανεμπόριο από το φθινόπωρο
Εφόσον υπάρξει έκρηξη της πανδημίας οι εμβολιασμένοι τον χειμώνα θα μπορούν να κινούνται σε εσωτερικούς χώρους στους οποίους οι μη εμβολιασμένοι δεν θα μπορούν, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί ένα μοντέλο αντίστοιχο με αυτό που ισχύει αυτή τη στιγμή στην ψυχαγωγία και την εστίαση, με περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους και είσοδο στα καταστήματα μόνο για εμβολιασμένους, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, στην περίπτωση που η πανδημία επιδεινωθεί το φθινόπωρο.

Ερωτηθείς σχετικά με αυτό το ενδεχόμενο, σε συνέντευξή του το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, εάν υπάρξει έκρηξη και επιβεβαιωθεί το σενάριο των γιατρών, θα πρέπει η κυβέρνηση να λάβει αυστηρά μέτρα.

«Άρα θα μπορούν τον χειμώνα οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι να βρίσκονται με τον ίδιο τρόπο σε κλειστούς χώρους; Η απάντηση είναι «όχι». Ασφαλώς οι εμβολιασμένοι επειδή κινδυνεύουν λιγότερο προφανώς θα μπορούν να κινούνται στους εσωτερικούς χώρους όπου δεν θα μπορούν οι ανεμβολίαστοι» απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προαναγγείλει ποιους συγκεκριμένους κλάδους θα αφορά ένα τέτοιο μέτρο, ωστόσο ανάλογα με την πορεία της πανδημίας, όπως είπε, θα εφαρμόζονται και τα αντίστοιχα μέτρα, που εφαρμόζονται πλέον και στις υπόλοιπες χώρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider