Ο Ερντογάν ανακοίνωσε «άνοιγμα» μέρους της Αμμοχώστου - Εθνικό Συμβούλιο συγκαλεί ο Αναστασιάδης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Ερντογάν ανακοίνωσε «άνοιγμα» μέρους της Αμμοχώστου - Εθνικό Συμβούλιο συγκαλεί ο Αναστασιάδης
Ο Ερντογάν έκανε λόγο για «εχθρούς των Τουρκοκυπρίων», στους οποίους συμπεριέλαβε και τον Μητσοτάκη. Τι αναφέρει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το άνοιγμα του 3,5% της περιοχής της Αμμόχωστου ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας τους Ελληνοκυπρίους να κάνουν αιτήσεις στην επιτροπή που έχει συστήσει το ψευδοκράτος για να πάρουν πίσω τις περιουσίες τους, υπό τον όρο βέβαια, ότι θα αναγνωρίσουν την Τουρκοκυπριακή διοίκηση.

Όπως μεταδίδει το skai.gr, σε μια εμπρηστική ομιλία του- παρουσία και του ηγέτη του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ - ο Ερντογάν έκανε λόγο για «εχθρούς των Τουρκοκυπρίων», στους οποίους συμπεριέλαβε και τον Μητσοτάκη.

«Όλοι αυτοί θα μιλήσουν σήμερα για την Κύπρο. Θα τους ακούσουμε, είπε αλλά δεν μας νοιάζει τι θα πουν» ανέφερε, ενώ επιτέθηκε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, «λέγοντας ότι εμείς δεν θα πάρουμε τις συμβουλές τους... Θα κάνουμε αυτό που πρέπει», επαναλαμβάνοντας τη θεωρία του για «δυο κράτη στην Κύπρο».

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι «η πολιτική των Ευρωπαίων και των Αμερικάνων στηρίζεται πάνω στο ψέμα» και κατηγόρησε τις Βρυξέλλες ότι υποσχέθηκαν βοήθεια στους Τουρκοκύπριους και δεν το έκαναν.

Τέλος, επέμεινε ότι «η νέα διαπραγματευτική διαδικασία στην Κύπρο, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μεταξύ δύο κρατών». «Δεν έχουμε άλλα 50 χρόνια να χάσουμε για την Κύπρο, οι τουρκικές προτάσεις για ειρηνική διευθέτηση είναι ακόμα στο τραπέζι», επανέλαβε ο Τούρκος πρόεδρος.

Αναστασιάδης: Έκτακτο Εθνικό Συμβούλιο μετά τις εξαγγελίες Ερντογάν για Βαρώσια

Σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων για περαιτέρω μέτρα, συγκάλεσε για αύριο στις 11 το πρωί, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ενώ έδωσε οδηγίες για ενημέρωση της ΕΕ και του ΟΗΕ.

Οι νέες εξαγγελίες της Τουρκίας καταπατούν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, επαναλαμβάνοντας ότι «η Τουρκία οφείλει να σταματήσει άμεσα την προκλητική και παραβατική της συμπεριφορά και να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αναστασιάδης: Έκτακτο Εθνικό Συμβούλιο μετά τις εξαγγελίες Ερντογάν - Τι λέει το ελληνικό ΥΠΕΞ

Κομισιόν: Η ΕΕ ζητά πλήρη σεβασμό των αποφάσεων του ΟΗΕ για το Κυπριακό

Ερντογάν από κατεχόμενα: «Υποστηρίζουμε πλήρως τις προτάσεις που κατέθεσε ο Τατάρ στη Γενεύη»

gazzetta
gazzetta reader insider insider