Πιθανότητα πρόωρων εκλογών στη Σουηδία - Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Λεβέν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιθανότητα πρόωρων εκλογών στη Σουηδία - Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Λεβέν
Ο Λεβέν έχασε στην ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής σε βάρος του.

Ανοιχτό παραμένει το σενάριο των πρόωρων εκλογών στη Σουηδία. Το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν επέλεξε να παραιτηθεί αντί να προσφύγει στις κάλπες, ύστερα από τις άκαρπες προσπάθειες για τον σχηματισμό κυβέρνησης από κεντροαριστερές και κεντροδεξιές παρατάξεις.

Πλέον ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου να καλείται τώρα να βρει νέο πρωθυπουργό, ενώ σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η παραίτηση σημαίνει πως θα συνεχιστούν οι συζητήσεις για σχηματισμό κυβέρνησης, μεταξύ διαφορετικών πολιτικών κομμάτων, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές.

Ο Λεβέν έχασε στην ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής σε βάρος του στο Κοινοβούλιο στις 21 Ιουνίου αφού το Κόμμα της Αριστέρας απέσυρε τη στήριξή του, προκαλώντας φρενήρεις διαβουλεύσεις καθώς η κεντροαριστερά και η κεντροδεξιά προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν στήριξη για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο - πρώην - πρωθυπουργός είχε περιθώριο έως τα μεσάνυκτα είτε να υποβάλει την παραίτησή του στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου ή να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Πηγή: Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το thelocal

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider