Πιο κοντά σε συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, υποστηρίζει η Τεχεράνη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιο κοντά σε συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, υποστηρίζει η Τεχεράνη
Παραμένουν οι διαφορές μας με τις χώρες της Δύσης, ξεκαθάρισε ο επικεφαλής διαπραγματεύσεων του Ιράν.

Πιο κοντά σε συμφωνία αλλά και με σημαντικές διαφωνίες με τις χώρες της Δύσης για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν βρίσκεται η Τεχεράνη, όπως ανέφερε ο επικεφαλής των σχετικήω διαπραγματεύσεων της ιρανικής κυβέρνησης, Αμπάς Αράτσι.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση του Ιράν, ο Αράτσι ανέφερε πως στις συζητήσεις των τελευταίων ημερών στη Γενεύη της Ελβετίας έχει σημειωθεί πρόοδος «αλλά η απόσταση παραμένει και το να καταλήξουμε σε συμφωνία για αναβίωση της συμφωνίας του 2015 δεν θα είναι εύκολο».

Ο Ιράνος αξιωματούχος πρόσθεσε πως μετά από το τέλος των σημερινών συζητήσεων οι εκπρόσωποι των αντιπροσωπείων θα επιστρέψουν στις χώρες τους για να ενημερώσουν τις κυβερνήσει τους για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ο απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις διαπραγματεύσεις, Ενρίκε Μόρα, δεν έδωσε καμία ένδειξη για το πότε θα επαναληφθούν οι συνομιλίες, όμως επισήμανε πως έχει επιτευχθεί πρόοδος κι ότι οι συμμετέχοντες θα έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τη σύναψη μιας συμφωνίας, όταν επιστρέψουν.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος πρόσθεσε πως αναμένει ότι ο διεθνής οργανισμός επιτήρησης των πυρηνικών και η Τεχεράνη θα καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με την παράταση μιας συμφωνίας παρακολούθησης των πυρηνικών δραστηριοτήτων του Ιράν, η οποία λήγει στις 24 Ιουνίου.

Ο απεσταλμένος της Ρωσίας Μίκαελ Ουλιάνοφ είπε σε δημοσιογράφους πως κανείς δεν γνωρίζει πότε θα επαναληφθούν οι συνομιλίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: «Τελική αφύπνιση» για τον κόσμο η εκλογή Ραϊσί στο Ιράν

Ιράν: Ο ΥΠΕΞ αναγνώρισε τον Ραϊσί ως τον νέο πρόεδρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider