Ν. Κεραμέως: Από Σεπτέμβριο δεκτά στα νηπιαγωγεία όλα τα παιδιά 4 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ν. Κεραμέως: Από Σεπτέμβριο δεκτά στα νηπιαγωγεία όλα τα παιδιά 4 ετών
Στα νηπιαγωγεία και τη λειτουργία τους για το επερχόμενο σχολικό έτος, καθώς και σε ζητήματα της εκπαίδευσης, μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Στα νηπιαγωγεία και τη λειτουργία τους για το επερχόμενο σχολικό έτος, καθώς και σε ζητήματα της εκπαίδευσης, μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

«Από τον Σεπτέμβριο θα γίνονται δεκτά στα δημοσιά νηπιαγωγεία όλα τα παιδιά τεσσάρων ετών», ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας ότι στα παιδιά αυτά θα αρχίσει και η εκμάθηση των αγγλικών».

Αναφερόμενη στη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια- που επανέρχεται από φέτος η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι «θα ήταν το πιο εύκολο για μας να πούμε μπείτε όλοι ελευθέρα στο Πανεπιστήμιο άλλα αυτό δεν είναι καλό ούτε για τα ιδία τα παιδιά ούτε για το εκπαιδευτικό μας σύστημα». Σημείωσε επίσης ότι από φέτος θα υπάρχει η δυνατότητα στους υποψήφιους να συμπληρώσουν και τα δικαιολογητικά τους για να σπουδάσουν σε δημόσιο ΙΕΚ καθώς υπάρχουν σε αυτά, όπως είπε, «περιζήτητες ειδικότητες». Υπογράμμισε επίσης ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν εναλλακτικές.

Τέλος, αναφέρθηκε στη λεγόμενη πανεπιστημιακή αστυνομία και δήλωσε ότι θα αρχίσει από το φθινόπωρο να αναπτύσσεται μόνο σε εκείνα τα Ιδρύματα που υπάρχει παραβατικότητα ώστε να αναβαθμιστεί το εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ν. Κεραμέως για Πανελλαδικές Εξετάσεις: Με self test και μάσκες οι διαγωνιζόμενοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider