Ν. Δένδιας: Θα πρέπει να αποφευχθεί η δημιουργία ενός κενού ασφαλείας στο Αφγανιστάν

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ν. Δένδιας: Θα πρέπει να αποφευχθεί η δημιουργία ενός κενού ασφαλείας στο Αφγανιστάν
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Οι υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συμμετείχαν στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιασκέψεως από την αίθουσα ΣΑΓΕ του υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν και το χρονοδιάγραμμα αποχωρήσεως Συμμαχικών δυνάμεων από τη χώρα, ήταν το βασικό θέμα στην έκτακτη κοινή συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συμμετείχαν στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιασκέψεως από την αίθουσα ΣΑΓΕ του υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Κατά την παρέμβασή του, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας επισήμανε ότι η Βορειο-Ατλαντική Συμμαχία θα πρέπει στη φάση αυτή να αναλογιστεί τη φύση της μελλοντικής της παρουσίας στο Αφγανιστάν, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η δημιουργία ενός κενού ασφαλείας στη χώρα, το οποίο θα έβαζε σε κίνδυνο την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο Αφγανιστάν μέχρι τώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα δικαιώματα των γυναικών και των ανηλίκων. Προσέθεσε, επίσης, όπως επισημαίνεται, ότι ένα τέτοιο σενάριο θα είχε επιπτώσεις για τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα μέσω μιας σημαντικής αύξησης των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ποιοι θα λάβουν «ραβασάκια» με φόρους από το… παρελθόν

Θα προπληρώσει αν βγει στις αγορές - Η διπλή επιτυχία της ΓΕΚ - Η ΑΜΚ της Trastor

Ο «τελικός» της πρώτης κάλπης για τη ΝΔ - Η παραίτηση με «σαμαρικό άρωμα» - Τα 1076 νέα λεωφορεία

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider