Ελλάδα
31-03-2021 | 22:57

Τον ρόλο της ελληνικής διασποράς εξήρε ο Νίκος Δένδιας

Newsroom
Μοιράσου το
Τον ρόλο της ελληνικής διασποράς εξήρε ο Νίκος Δένδιας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σήμερα στη διαδικτυακή εκδήλωση της ελληνο-καναδικής πρωτοβουλίας «The Hellenic Initiative Canada», εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στον εισαγωγικό χαιρετισμό του, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας εξήρε το ρόλο της ελληνικής διασποράς για στήριξη των προσπαθειών της μητέρας πατρίδας.

Επισήμανε, επίσης, τον θετικό ρόλο και την επιρροή της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της, από τα Βαλκάνια στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, που αναγνωρίζεται διεθνώς όχι μόνον από τοπικούς, αλλά και από παγκόσμιους δρώντες. Τούτο οφείλεται πέραν της γεωπολιτικής σημασίας της χώρας, στην προσήλωσή της στο Διεθνές Δίκαιο και στις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Αναφερόμενος, εξάλλου, ειδικότερα στους εορτασμούς των 200 ετών από την έναρξη του Αγώνα για την Ανεξαρτησία, ο υπουργός συνεχάρη τους ομογενείς του Καναδά για τη συμβολή τους στην επιτυχή διοργάνωση, σε συνεργασία με τις ελληνικές διπλωματικές αρχές, σημαντικών εκδηλώσεων και φαντασμαγορικών φωταγωγήσεων στα χρώματα της ελληνικής σημαίας σε πολλές πόλεις, αλλά και στους Καταρράκτες του Νιαγάρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.