Ελλάδα
29-03-2021 | 11:00

Πελώνη: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατασκεύασε μια ψεύτικη είδηση για τα self test, σήμερα σιωπά  

Newsroom
Μοιράσου το
Πελώνη: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατασκεύασε μια ψεύτικη είδηση για τα self test, σήμερα σιωπά  
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατασκεύασε μια ψεύτικη είδηση για τα self test, σήμερα που τα fake news του κατέρρευσαν οι λασπολόγοι του σιωπούν, υπογραμμίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σε δήλωσή της. 

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανήμερα 25ης Μαρτίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτήριζε τον πρωθυπουργό ως «τον πιο πιστό πλασιέ της Siemens», προεξοφλώντας ότι αυτή θα είναι η εταιρία που θα προμηθεύσει με self test τη χώρα.

«Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ο ΣΥΡΙΖΑ με επίσημη ανακοίνωσή του έσπευσε να εκτοξεύσει λάσπη και ψέματα στον ανεμιστήρα καταγγέλλοντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό για φωτογραφική απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Siemens για την προμήθεια των self-test. Κατασκεύασε μια ψεύτικη ιστορία, αποδεικνύοντας ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να πλήξει την διαχείριση της πανδημίας και την προσπάθεια για ελεγχόμενη επανεκκίνηση και άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας. Κατασκεύασε μια ψεύτικη ιστορία όπως μόνο αυτός ξέρει. Σήμερα που τα fake news του κατέρρευσαν, οι λασπολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ σιωπούν», τονίζει η κ. Πελώνη.

Υπενθυμίζεται ότι 30 εταιρείες υπέβαλαν προσφορές στον διαγωνισμό και ο φάκελος κατατίθεται σήμερα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο. «Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν υπέβαλε προσφορά ούτε άμεσα ούτε έμμεσα. Προκύπτει ότι δεν πληρούσε καν τις προδιαγραφές που τέθηκαν από τους ειδικούς», αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένοχη. Ας απαντήσει επιτέλους. Συμφωνεί να προμηθευτεί η χώρα άμεσα οικιακά τεστ, πρώτα από όλη την Ευρώπη και πριν η προμήθειά τους καταστεί εξαιρετικά δύσκολη λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού; Συμφωνεί να ανοίξουν δραστηριότητες με τη χρήση των νέων εργαλείων που παρέχει η επιστήμη; Ή θα επιμείνει να εύχεται την καταστροφή για να βρει αντιπολιτευτικό αφήγημα; Όση λάσπη κι αν πετάξουν, γυρίζει πίσω», σημειώνει. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.