ΣΥΡΙΖΑ: Ατυχής η δήλωση Δρίτσα για την 17 Νοέμβρη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: Ατυχής η δήλωση Δρίτσα για την 17 Νοέμβρη
«Δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο. Το ξεκαθάρισε άλλωστε αμέσως με διευκρινιστική του δήλωση χωρίς περιστροφές», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ατυχή χαρακτηρίζει τη χθεσινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα για την 17 Νοέμβρη ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του βουλευτή.

«Η χθεσινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ήταν ατυχής. Δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο. Το ξεκαθάρισε άλλωστε αμέσως με διευκρινιστική του δήλωση χωρίς περιστροφές. Την αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με τη τρομοκρατία. Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Και σε αυτό δεν χωράει δεύτερη κουβέντα», σημειώνεται στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εχθές η Νέα Δημοκρατία είχε ασκήσει έντονη κριτική και επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εννέα ώρες μετά τις προσβλητικές, για τα θύματα της 17Ν και τις οικογένειές τους, και ανεπίτρεπτες, για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος, δηλώσεις του κ. Δρίτσα, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας δεν έχουν βρει να πουν κουβέντα. Επαναλαμβάνουμε το ερώτημα: Καταδικάζει ο κ. Τσίπρας τις δηλώσεις του βουλευτή του ή συμφωνεί μαζί του;», ανέφερε η ΝΔ, το βράδυ της Τρίτης. «Παράλληλα με την καμπάνια υπεράσπισης του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα, ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το αίσθημα κάθε δημοκρατικού πολίτη και με τις δηλώσεις των στελεχών του».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Δρίτσας, είχε δηλώσει εχθές στο «Κανάλι Ένα», ότι κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη, ενώ αργότερα μετά τις αντιδράσεις, προχώρησε σε διευκρινίσεις.

«Είναι αυτονόητο πως η αναφορά μου ότι "κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν", αναφερόταν στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες. Η τρομοκρατία απέτυχε, το κράτος δικαίου επικράτησε, αν και πλήρωσε βαρύ φόρο τιμής με αίμα. Οφείλω να το ξεκαθαρίσω, εάν η πιεστική λόγω χρόνου διατύπωση δεν είναι πλήρης και απολύτως σαφής και ξεκάθαρη. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κανείς δικαίωμα να τη διαστρεβλώνει, προσδίδοντας εντελώς διαφορετικό νόημα από αυτό που είπα και εννοούσα» ανέφερε ο κ. Δρίτσας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider