Ελλάδα
12-01-2021 | 13:34

Πηγές ΥΠΕΞ: Φίλος ο Τσαβούσογλου, αλλά ραντεβού με Δένδια όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες

Newsroom
Μοιράσου το
Πηγές ΥΠΕΞ: Φίλος ο Τσαβούσογλου, αλλά ραντεβού με Δένδια όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες

Διαψεύδουν διπλωματικές πηγές πως έχει προγραμματιστεί ή συμφωνήθηκε να γίνει συνάντηση μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Συγκεκριμένα, οι διπλωματικές πηγές διευκρινίζουν σχετικά με σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη συνάντησή του με Πρέσβεις Κρατών – Μελών της ΕΕ,  τα εξής:

«Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας διατηρεί προσωπική φιλική σχέση με τον Τούρκο ομόλογό του από σειρά ετών, πλην όμως, δεν έχει συμφωνηθεί και προγραμματισθεί συνάντησή τους για το προσεχές διάστημα.

Βεβαίως, ο κ. Δένδιας παραμένει ανοιχτός στο ενδεχόμενο μίας συνάντησης με τον κ. Τσαβούσογλου, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες».

«Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας διατηρεί προσωπική φιλική σχέση με τον Τούρκο ομόλογό του από σειρά ετών, πλην όμως,  δεν έχει συμφωνηθεί και προγραμματισθεί συνάντησή τους για το προσεχές διάστημα», αναφέρουν χαρακτηριστικά διπλωματικές πηγές της Αθήνας.

Νωρίτερα, κατά τη συνάντησή του με Πρέσβεις Κρατών – Μελών της ΕΕ, ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε ότι συμφώνησε με τον κ. Δένδια για συνάντηση και πως αργότερα θα καθοριστεί και η ημερομηνία της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.