Σύντομο βιογραφικό του νέου υφυπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Κώτσηρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σύντομο βιογραφικό του νέου υφυπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Κώτσηρα

Ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης για θέματα Διεθνούς Συνεργασίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Κώτσηρας, εκλέχθηκε βουλευτής Β' Δυτικής Αττικής στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Ο κ. Κώτσηρας, σε ηλικία 36 ετών, καταλαμβάνει τη θέση του υφυπουργού Δικαιοσύνης η οποία είχε κενωθεί μετά την παραίτηση του Δημήτρη Κράνη (31.7.2020).

Ειδικότερα, ο κ. Κώτσηρας αποφοίτησε το 2006 από τη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι αριστούχος διδάκτωρ της Νομικής Σχολής Αθηνών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο (2007) στο Πανεπιστήμιο Aix-Marseille III-Paul Cezanne και στο Διοικητικό Δίκαιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση (2008).

Ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, εξελέγη κατά την τετραετία 2010-2014 πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων.

Ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής στις Ευρωεκλογές του 2014 και επιλαχών βουλευτής περιφέρειας Αττικής στις εθνικές εκλογές του 2015.

Ακόμη, διετέλεσε αναπληρωτής γραμματέας επιστημονικών φορέων της ΝΔ κατά την τριετία 2016-2019, ενώ το 2016 διετέλεσε μέλος τομέων εσωτερικών και Δικαιοσύνης ΝΔ.

Κατά τη βουλευτική του διαδρομή διετέλεσε:

-Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης

-Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του ανθρώπου

-Μέλος της υποεπιτροπής για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία

-Μέλος της επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος (για την Συνταγματική Αναθεώρηση του 2019)

- Μέλος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτριο Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του

-Αντιπρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Γαλλίας της Βουλής

-Μέλος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Σερβίας της Βουλής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider