Χατζηδάκης: Μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη ΛΑΡΚΟ και τις ΑΠΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηδάκης: Μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη ΛΑΡΚΟ και τις ΑΠΕ

Το ενδιαφέρον για τη ΛΑΡΚΟ φαίνεται ότι θα είναι μεγαλύτερο από αυτό που περιμέναμε αρχικά, τονίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News".

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το επενδυτικό ενδιαφέρον ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει τα αποτελέσματα του τελευταίου κύκλου υποβολής αιτήσεων για μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη ΡΑΕ (στο πλαίσιο του οποίου υποβλήθηκαν περί τις 1.900 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε έργα ισχύος της τάξης των 45GW), την έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων τεσσάρων μεγάλων έργων ΑΠΕ, συνολικής ισχύος 2,8GW αλλά και το ενδιαφέρον από 19 επενδυτές για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο υπουργός ΠΕΝ σημειώνει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τα ενεργειακά πρότζεκτ στην Ελλάδα τονίζοντας ότι: «Οι αμερικανικές ενεργειακές επενδύσεις μπορεί σε κάποιο βαθμό να λειτουργήσουν και ως προστασία της Ελλάδος. Η ισχυρότερη παρουσία των ΗΠΑ επενδυτικά είναι μια στήριξη της χώρας και σε αυτό το επίπεδο».

Σε ερώτηση εξάλλου για την κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ ως προς τη διαχείριση του δεύτερου κύματος του κορονοϊού, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει χαρακτηριστικά: "Με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν βγάζεις άκρη. Το Μάιο μας κατηγορούσαν ότι αργήσαμε να ανοίξουμε τον τουρισμό και στο τέλος του καλοκαιριού μας κατηγόρησαν επειδή ανοίξαμε τον τουρισμό».

Τέλος, επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πιο δύσκολη θέση μετά τις εκλογές, παρά πριν. «1,5 χρόνο μετά τις εκλογές και μετά από ένα πρωτόγνωρο συνδυασμό κρίσεων για τη χώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να προκαλεί έντονη δυσπιστία. Ενώ η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνουν ποσοστά αποδοχής μεγαλύτερα ακόμη και από αυτά των εκλογών», καταλήγει ο κ.Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider