ΣτΕ: Απορρίφθηκε το αίτημα της Βασιλικής Θάνου να παραμείνει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΣτΕ: Απορρίφθηκε το αίτημα της Βασιλικής Θάνου να παραμείνει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού
Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε την ένσταση της Βασιλικής Θάνου.

Απορρίφθηκε από τον προεδρεύοντα του θερινού τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, η αίτηση προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει η Βασιλική Θάνου και η Άννα Νάκου, πρώην πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αντιστοίχως.

Με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι δυο κυρίες, ζητούσαν να παγώσει η διαπιστωτική πράξη έκπτωσή τους από τις θέσεις τις οποίες κατείχαν. Επίσης, οι κυρίες Θάνου και Νάκου έχουν καταθέσει και αίτηση αναστολής, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 30 Αυγούστου στην Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ.

Ακόμη, έχουν υποβάλλει στο Ανώτατο Δικαστήριο και αίτηση ακύρωσης των πράξεων έκπτωσης τους από την ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η αίτησή ακύρωσης αναμένεται να συζητηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου από την Ολομέλεια του ΣτΕ.

Ειδικότερα, οι δυο προσφεύγουσες με την αίτηση ακύρωσης στρέφεται κατά των διαπιστωτικών πράξεων αυτοδίκαιης εκπτώσεώς τους από τις θέσεις τους. Μεταξύ άλλων στην προσφυγή τους υποστηρίζουν πως η θέσπιση του ασυμβίβαστου που εισήχθη με τον νόμο 4623/2019 της κυβέρνησης κατ’ εφαρμογήν του οποίου κηρύχθηκαν έκπτωτες εμφανίζει σωρεία παραβάσεων τόσο της κοινοτικής όσο και της εθνικής νομοθεσίας.

Όπως έχει ήδη γράψει το insider.gr, η κυβέρνηση προτείνει τον καθηγητή Δικαίου Ανταγωνισμού και Δημοσίας Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, κύριο Ιωάννη Λιανό, για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην θέση της Βασιλικής Θάνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό στρες βιώνουν 8 στους 10 εργαζόμενους - Χειρότερη η κατάσταση στους μεγάλους ομίλους

Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin - Ξεπέρασε και τα 118.000 δολάρια

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από το 2027 φέρνει η σύνδεση με το προσδόκιμο ζωής - Χαμηλή ηλικία «εξόδου» στην Ελλάδα βλέπει ο ΟΟΣΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider