Ο Νάσος Ηλιόπουλος καλείται να μπει σφήνα σε Μπακογιάννη-Γερουλάνο

Γιώργος Ευγενίδης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Νάσος Ηλιόπουλος καλείται να μπει σφήνα σε Μπακογιάννη-Γερουλάνο
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει τον Νάσο Ηλιόπουλο για τη μάχη του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος καλείται να μπει σφήνα σε Μπακογιάννη-Γερουλάνο.

Η συνεδρίαση της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα «Ανοιχτή Πόλη» θα επικυρώσει σήμερα αυτό που όλοι γνωρίζουν: ότι τη μάχη για τον δήμο θα δώσει ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο 35άρης υφυπουργός Εργασίας, γέννημα-θρέμμα της Αθήνας, αλλά, κατά βάση, με κομματικές περγαμηνές.

Η δυσκολότερη αποστολή του κ. Ηλιόπουλου είναι ότι, καίτοι νέος και με το προφίλ ενός αποτελεσματικού πολιτικού από τις δημόσιες θέσεις που πέρασε τα τελευταία χρόνια, έχει να ανταγωνιστεί πολιτικούς με υπερκομματική αποδοχή, όπως ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Παύλος Γερουλάνος, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει τις καμπάνιες τους εδώ και ενάμιση μήνα τουλάχιστον.

Ο κ. Ηλιόπουλος είναι ένα όνομα που έχει ακουστεί εδώ και καιρό. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει στο τραπέζι για περισσότερο από έναν μήνα. Μετρήθηκε και δεν πήγε άσχημα. Αλλά, για κάποιον λόγο, η προοπτική του δεν ενθουσίαζε το Μέγαρο Μαξίμου. Αναζητήθηκαν και άλλες εναλλακτικές, πρόσωπα εκτός πολιτικής, γυναίκες, διαφορετικές περιπτώσεις. Με άλλα λόγια, το Μαξίμου προσπαθούσε να βρει ένα πρόσωπο με τα χαρακτηριστικά του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, προκειμένου να κάνει την έκπληξη και, αν μπορεί, να κοντράρει το μεγάλο φαβορί, Κώστα Μπακογιάννη. Για διάφορους, όμως, λόγους, καμία άλλη περίπτωση δεν «περπάτησε» και το Μαξίμου επανήλθε στο PlanAπου είχε τη στήριξη σημαντικών παραγόντων, όπως ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Άλλωστε, ο κ. Ηλιόπουλος είναι πρόσωπο με σημαντικές κομματικές περγαμηνές. Πρόσωπο του κομματικού μηχανισμού, κατά τι νεότερος από τη γενιά Τσίπρα, αλλά άνθρωπος εμπιστοσύνης, ανέλαβε προ ετών γραμματέας Νεολαίας του Συνασπισμού. Οι επιτυχίες δεν ήταν και τόσο…σαρωτικές, ο ίδιος, όμως, κέντρισε το ενδιαφέρον του Μαξίμου με το έργο του στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), κάτι που του έδωσε και την…προαγωγή για τον υπουργικό θώκο, στον «μικρό» ανασχηματισμό που έγινε στα μέσα του 2018.

Πλέον, ο κ. Ηλιόπουλος καλείται να δώσει μια δύσκολη μάχη, αν και ο ίδιος είχε εδώ και καιρό δηλώσει την ετοιμότητά του. Με την περίπτωσή του, δε, ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει τις εκκρεμότητές του στους μεγάλους δήμους, μετά την Κατερίνα Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη και τον Νίκο Μπελαβίλα στον Πειραιά. Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα, όμως, για τον υφυπουργό. Αφενός, το 2019 δεν είναι…2014, με τον ΣΥΡΙΖΑ τότε να έχει ρεύμα στην κοινωνία, κάτι που μέτρησε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Από την άλλη, ο κ. Ηλιόπουλος δεν έχει απέναντί του νυν δήμαρχο με φθορά, αλλά δύο πρόσωπα με ήπιο προφίλ και υπερκομματικά περάσματα. Καλειται, συνεπώς, να διαμορφώσει πλατφόρμα και ψηφοδέλτιο που θα απαντά πειστικά στα προβλήατα των Αθηναίων, την ώρα που η παρουσία της Χρυσής Αυγής στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας διόλου αμελητέα δεν είναι. Μάλιστα, στα περισσότερα επιτελεία είναι σχεδόν σίγουροι ότι η υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη που, θεωρητικά, περνά «κάτω από τα ραντάρ», θα πάει καλά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider