Η ημέρα ενός ηγέτη: Κρίσεις και οραματισμός

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η ημέρα ενός ηγέτη: Κρίσεις και οραματισμός
Ο ηγέτης του σήμερα διαχειρίζεται κρίσεις καθημερινά

Ο ηγέτης του σήμερα διαχειρίζεται κρίσεις καθημερινά. Παράλληλες στο χρόνο κρίσεις και σε διαφορετικούς τομείς. Κάποιες από αυτές σε τομείς που θα μπορούσε και όφειλε να προβλέψει και άλλες μάλλον απρόβλεπτες. Χωρίς όμως να μπορεί να καθορίσει το μίγμα των κρίσεων, ούτε το χρονισμό ούτε και την ένταση τους.

Επίσης, οι ηγέτες του σήμερα δημιουργούν κρίσεις για να ικανοποιούν τους προσωπικούς τους στόχους και φιλοδοξίες ακόμα και τον ίδιο τους τον εγωισμό. Προφανώς τότε, κάποιοι άλλοι ομόσταυλοι ηγέτες θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν επιτυχώς αυτού του είδους τις τεχνητές κρίσεις και αντίστροφα. Ρόδα είναι και γυρίζει, για όλους.

Επιπλέον οι σημερινοί ηγέτες δεν αποτρέπουν κρίσεις που υποπίπτουν στην αντίληψη τους, είτε διότι είναι πολυάσχολοι στο να διαχειριστούν τις δικές τους, είτε για κάποιους ιδιοτελείς λογούς, βολεύονται σε αυτού του είδους τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Εάν κάποιος δεν ταυτίζεται με τη παραπάνω κατάσταση, τότε βρίσκεται στην ευτυχή θέση της ανέλιξης του ως ηγέτης.

Και γιατί κάποιος να επιδιώκει, να ενστερνίζεται και να διαπρέπει ως ηγέτης όταν η ημέρα του είναι γεμάτη κρίσεις πια; Εκτός από την εξουσία, το ειδικό βάρος, τις διαπροσωπικές σχέσεις υψηλοτάτου επιπέδου, την όποια φήμη, την περιουσία και την ευημερία που συνοδεύουν τη πλειοψηφία των ηγετών, κυρίαρχο ρόλο παίζει η αδιαμφισβήτητή ικανότητα του να οραματίζονται. Είναι η εσωτερική δύναμη που επιτρέπει στους κατά γενική ομολογία ηγέτες να βλέπουν πέρα από την όραση των άλλων και να πιστεύουν ότι δεν υπάρχει απόσταση μεταξύ των πιθανοτήτων, από το εφικτό και το ανέφικτο, από τη διαίσθηση και τη πραγματικότητα.

Βιώνοντας όλα τα παραπάνω κατά τη πολυετή και διεθνή θητεία μου στη διαχείριση κρίσεων από σχεδόν όλους τους ρόλους καθήκοντος και από τη πλευρά των συμβουλευτικών υπηρεσιών, έχω οδηγηθεί στις έξεις διαπιστώσεις:

  • Ο ηγέτης με το αρτιότερο προσωπικό leadership brand και φήμη είναι αυτός που διαχρονικά κερδίζει και διαπρέπει. Είναι αυτός που έχει σύμμαχο τον αήττητο εχθρό στις κρίσεις. Το χρόνο
  • Αυτός που στη μάχη με το εγώ του ηττείται, είναι αυτός που ηγείται υπεύθυνα και με σεβασμό ως προς τον εαυτό του πρώτα και πάνω από όλα.
  • Αυτός που διαθέτει την καλύτερη στάμινα, έχει το πλεονέκτημα και να ακούει και να παίρνει τις σωστότερες αποφάσεις στις στιγμές εξαιρετικής έντασης.
  • Αυτός που ενσωματώνει και θαυμάζει τους challengers στην ηγετική του ομάδα, είναι αυτός που προβλέπει και προετοιμάζεται αποτελεσματικότερα για το απρόσμενο μέλλον.
  • Οι κρίσεις έχουν εξορισμού απώλειες. Το είδος των απωλειών που επιλέγεις να αποδεχτείς και ο τρόπος που τις διαχειρίζεσαι καθορίζει το αποτέλεσμα και την υστεροφημία σου.
  • Το επίπεδο της προσωπικής εν συναίσθησης καθορίζει και τη μετέπειτα σχέση με τον εαυτό σου και τους οικείους σου.

Η εποχή των παράλληλων και συστηματικών κρίσεων είναι η νέα κανονικότητα. Είναι και συνάμα, η εποχή της δίψας για τους love leaders δηλαδή για τους ηγέτες που οραματίζονται την ευημερία για τους πολλούς. Γι’ αυτούς που θα δημιουργήσουν τη νέα κανονικότητα και τη γενιά ηγετών που θα οραματίζονται περισσότερο και θα πράττουν αντιστοίχως με έργα, αντί να δημιουργούν και να διαχειρίζονται κρίσεις κάθε μέρα. Αυτοί που θα αλλάξουν το ισοζύγιο της καθημερινότητας προς την ασφάλεια και την ευημερία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:33

Μητσοτάκης: Η κορυφή της EuroLeague βάφτηκε ερυθρόλευκη! - Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό

23:28

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις δηλώσεις Χεζμπολάχ ότι επιδιώκει να ξαναβυθίσει τον Λίβανο «στο χάος»

23:12

Τι χρήματα παίρνει ο Ολυμπιακός για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας

23:11

Euroleague: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 4ο ευρωπαϊκό τίτλο

23:04

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Γιωτόπουλο: Αλληλεγγύη στις οικογένειες θυμάτων της 17 Νοέμβρη

22:42

Κίεβο: Ζημιές υπέστη το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

22:13

Κύπρος: Καθαρή νίκη του ΔΗΣΥ - Τα κόμματα που μπαίνουν στη Βουλή

22:03

Τραμπ: Αν συνάψω συμφωνία με το Ιράν, θα είναι «καλή και σωστή» - Μην ακούτε τους αποτυχημένους

21:57

Ρούμπιο: Το πυρηνικό ζήτημα δεν μπορεί να διευθετηθεί «σε 72 ώρες»

21:33

Χεζμπολάχ: Αφοπλισμός θα σήμαινε «ολοκληρωτική καταστροφή»

21:23

Εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων στην Κρήτη: Ναρκωτικά, όπλα και απάτες με επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

21:05

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στα Καλύβια Θορικού

20:45

CNN: Καμία συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν δεν αναμένεται να υπογραφεί σήμερα

20:22

«Κάν΄το όπως ο Γκρίνσπαν»: Θα εφαρμόσει ο Γουόρς τη νομισματική πολιτική του;

20:00

Φθηνές θερμίδες, ακριβά νοσοκομεία

19:30

Νέα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο - 11 οι νεκροί της χθεσινής επιδρομής

19:14

Πανελλαδικές 2026: Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για τους υποψηφίους

18:57

Εκλογές στην Κύπρο: Μάχη ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ δείχνουν τα exit poll - Στο 33,6% η αποχή

18:51

Τήλος: Αυθεντική και εναλλακτική

18:36

ΠΟΜΙΔΑ: «Αυτοδιοικητικός ΕΝΦΙΑ» και 27ετές ενοικιοστάσιο στα ακίνητα

18:23

«Θέλουμε γείτονες, όχι τουρίστες»: Ογκώδης διαδήλωση στη Μαδρίτη για τη στεγαστική κρίση

18:05

Τραμπ προς διπλωμάτες: Μην βιαστείτε για συμφωνία με το Ιράν - Ο αποκλεισμός παραμένει σε ισχύ

17:39

Νετανιάχου προς Τραμπ: Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις στο Λίβανο

17:23

Κόχερ (ΕΚΤ): Προς αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο αν δεν επιτευχθεί βιώσιμη συμφωνία στο Ιράν

17:07

Πεζεσκιάν: Το Ιράν δεν επιδιώκει πυρηνικά όπλα, αλλά δεν συμβιβάζεται για την τιμή της χώρας

16:47

Ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Κίεβο: Σοβαρές ζημιές στο στούντιο του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ARD

16:35

Πακιστάν: Τουλάχιστον 24 νεκροί σε βομβιστική επίθεση σε τρένο

16:22

«Adios»: Πολεμική ανάρτηση από τον Τραμπ με φλεγόμενα πλοία του Ιράν

16:07

Ποιες εταιρείες τροφίμων και ποτών κάνουν μπίζνες στην Ασία

15:59

Βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο: Αυξημένη η προσέλευση των πολιτών στις κάλπες

reader insider