Η ημέρα ενός ηγέτη: Κρίσεις και οραματισμός

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η ημέρα ενός ηγέτη: Κρίσεις και οραματισμός
Ο ηγέτης του σήμερα διαχειρίζεται κρίσεις καθημερινά

Ο ηγέτης του σήμερα διαχειρίζεται κρίσεις καθημερινά. Παράλληλες στο χρόνο κρίσεις και σε διαφορετικούς τομείς. Κάποιες από αυτές σε τομείς που θα μπορούσε και όφειλε να προβλέψει και άλλες μάλλον απρόβλεπτες. Χωρίς όμως να μπορεί να καθορίσει το μίγμα των κρίσεων, ούτε το χρονισμό ούτε και την ένταση τους.

Επίσης, οι ηγέτες του σήμερα δημιουργούν κρίσεις για να ικανοποιούν τους προσωπικούς τους στόχους και φιλοδοξίες ακόμα και τον ίδιο τους τον εγωισμό. Προφανώς τότε, κάποιοι άλλοι ομόσταυλοι ηγέτες θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν επιτυχώς αυτού του είδους τις τεχνητές κρίσεις και αντίστροφα. Ρόδα είναι και γυρίζει, για όλους.

Επιπλέον οι σημερινοί ηγέτες δεν αποτρέπουν κρίσεις που υποπίπτουν στην αντίληψη τους, είτε διότι είναι πολυάσχολοι στο να διαχειριστούν τις δικές τους, είτε για κάποιους ιδιοτελείς λογούς, βολεύονται σε αυτού του είδους τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Εάν κάποιος δεν ταυτίζεται με τη παραπάνω κατάσταση, τότε βρίσκεται στην ευτυχή θέση της ανέλιξης του ως ηγέτης.

Και γιατί κάποιος να επιδιώκει, να ενστερνίζεται και να διαπρέπει ως ηγέτης όταν η ημέρα του είναι γεμάτη κρίσεις πια; Εκτός από την εξουσία, το ειδικό βάρος, τις διαπροσωπικές σχέσεις υψηλοτάτου επιπέδου, την όποια φήμη, την περιουσία και την ευημερία που συνοδεύουν τη πλειοψηφία των ηγετών, κυρίαρχο ρόλο παίζει η αδιαμφισβήτητή ικανότητα του να οραματίζονται. Είναι η εσωτερική δύναμη που επιτρέπει στους κατά γενική ομολογία ηγέτες να βλέπουν πέρα από την όραση των άλλων και να πιστεύουν ότι δεν υπάρχει απόσταση μεταξύ των πιθανοτήτων, από το εφικτό και το ανέφικτο, από τη διαίσθηση και τη πραγματικότητα.

Βιώνοντας όλα τα παραπάνω κατά τη πολυετή και διεθνή θητεία μου στη διαχείριση κρίσεων από σχεδόν όλους τους ρόλους καθήκοντος και από τη πλευρά των συμβουλευτικών υπηρεσιών, έχω οδηγηθεί στις έξεις διαπιστώσεις:

  • Ο ηγέτης με το αρτιότερο προσωπικό leadership brand και φήμη είναι αυτός που διαχρονικά κερδίζει και διαπρέπει. Είναι αυτός που έχει σύμμαχο τον αήττητο εχθρό στις κρίσεις. Το χρόνο
  • Αυτός που στη μάχη με το εγώ του ηττείται, είναι αυτός που ηγείται υπεύθυνα και με σεβασμό ως προς τον εαυτό του πρώτα και πάνω από όλα.
  • Αυτός που διαθέτει την καλύτερη στάμινα, έχει το πλεονέκτημα και να ακούει και να παίρνει τις σωστότερες αποφάσεις στις στιγμές εξαιρετικής έντασης.
  • Αυτός που ενσωματώνει και θαυμάζει τους challengers στην ηγετική του ομάδα, είναι αυτός που προβλέπει και προετοιμάζεται αποτελεσματικότερα για το απρόσμενο μέλλον.
  • Οι κρίσεις έχουν εξορισμού απώλειες. Το είδος των απωλειών που επιλέγεις να αποδεχτείς και ο τρόπος που τις διαχειρίζεσαι καθορίζει το αποτέλεσμα και την υστεροφημία σου.
  • Το επίπεδο της προσωπικής εν συναίσθησης καθορίζει και τη μετέπειτα σχέση με τον εαυτό σου και τους οικείους σου.

Η εποχή των παράλληλων και συστηματικών κρίσεων είναι η νέα κανονικότητα. Είναι και συνάμα, η εποχή της δίψας για τους love leaders δηλαδή για τους ηγέτες που οραματίζονται την ευημερία για τους πολλούς. Γι’ αυτούς που θα δημιουργήσουν τη νέα κανονικότητα και τη γενιά ηγετών που θα οραματίζονται περισσότερο και θα πράττουν αντιστοίχως με έργα, αντί να δημιουργούν και να διαχειρίζονται κρίσεις κάθε μέρα. Αυτοί που θα αλλάξουν το ισοζύγιο της καθημερινότητας προς την ασφάλεια και την ευημερία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:23

OPEC: Τρίζει η συνοχή του καρτέλ

18:19

Η παρέμβαση Γουόρς ρίχνει το Bitcoin κάτω από τα 80.000 δολάρια

18:09

Μαρινάκης: Πρωθυπουργός των μουσαμάδων ο Τσίπρας – Παραμένει αμετανόητος

17:58

Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία κέρδη 1,74%, κράτησε «επαφή» με τις 2.700 μονάδες

17:52

ΜΕΓΑ: Αύξηση τζίρου το 2025 - Στήριξη εργαζομένων και καταναλωτών

17:41

Τουρνάς: «Ο πολίτης θέλει να γνωρίζει πότε θα λάβει την αρωγή και θα επιστρέψει στην κανονικότητα»

17:31

Επιστροφή ενοικίου: Διπλή πληρωμή το φθινόπωρο για εκπαιδευτικούς, γιατρούς και νοσηλευτές

17:26

Ποιες εταιρείες τροφίμων γύρισαν «σελίδα» μέσα στο καλοκαίρι

17:11

Νεπάλ: Υπό παρακολούθηση δύο λίμνες - Ο κίνδυνος πλημμύρας παραμένει

17:11

«Καμπανάκι» Γουόρς στο Τζάκσον Χολ για τον πληθωρισμό - «Έχουμε δουλειά να κάνουμε»

16:51

Τουρνάς: «Δύσκολη και η αυριανή ημέρα - Απαιτείται αυξημένη προσοχή από όλους»

16:50

«Διαγράφει» τα κέρδη της Wall Street ο Γουόρς

16:42

Ιταλία: Συνεχίζει να αυξάνει τα ποσοστά της η ακροδεξιά, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις

16:31

Πρωτοποριακή μέθοδος χαρτογράφησης προβλημάτων ψυχικής υγείας σε συνομιλίες με AI

16:23

Με νέο διοικητικό συμβούλιο ο ΟΑΣΘ

16:16

e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους

16:08

Δομική Κρήτης: Νέα σύμβαση 5,45 εκατ. ευρώ για έργα στη Μεσσηνία

16:06

Μητσοτάκης από Πτολεμαΐδα: «Μία υγιής και κερδοφόρος ΔΕΗ επιτρέπει τη στήριξη της κοινωνίας»

16:03

ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση βαφτίζει προστασία την εγκατάλειψη των οφειλετών»

15:48

Μητσοτάκης: Η πλήρης ανάταξη των υποδομών του ΕΣΥ αποτελεί κεντρική προτεραιότητα

15:39

Ανακαίνιση Κατοικίας: Παράταση προθεσμίας έως 30 Σεπτεμβρίου και διεύρυνση κριτηρίων

15:31

Η Ντόλι Πάρτον τα είχε όλα έτοιμα - Όλα όσα θα γίνουν μετά τον θάνατό της

15:25

ΛΑΡΚΟ: Συνεχίζεται για άλλους 24 μήνες η απασχόληση των ανέργων απολυθέντων

15:20

Το ΥΠΕΞ του Ιράν πιέζει τις άλλες χώρες να μην εφαρμόσουν τις κυρώσεις των ΗΠΑ

15:14

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία ετήσιων εντόκων γραμματίων στις 2 Σεπτεμβρίου

15:12

10 ξενοδοχεία στην Ιταλία για παραμυθένια διαμονή

15:09

Ισπανός υπουργός Εσωτερικών: «Η βία δεν είναι λύση στη Θέουτα»

15:08

Τσίπρας: «Ετοιμαζόμαστε όχι μόνο να δώσουμε τη μάχη αλλά και για να κυβερνήσουμε την επόμενη μέρα»

15:02

Πυρκαγιά στο Πλουτοχώρι της Ηλείας - Ήχησε το 112

14:54

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιά αύριο σε Κρήτη, Ρόδου και Κάρπαθο - Στο «πορτοκαλί» πολλές περιοχές της χώρας


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider