Τι γίνεται με το ΟΣΔΕ και κινδυνεύουν εκατομμύρια ευρώ;

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι γίνεται με το ΟΣΔΕ και κινδυνεύουν εκατομμύρια ευρώ;
Είναι μια χρόνια που ξεκάθαρα βρήκε ανέτοιμη τη χώρα μας σε ότι έχει να κάνει με τη διαχείριση των ευρωπαϊκών χρημάτων που κατευθύνονται προς το γεωργικό τομέα. 

Το 2023 είναι μια χρόνια που όμοια της έχει χρόνια να εμφανιστεί σε ότι έχει να κάνει με την κατανομή των επιδοτήσεων.

Είναι μια χρόνια που ξεκάθαρα βρήκε ανέτοιμη τη χώρα μας σε ότι έχει να κάνει με τη διαχείριση των ευρωπαϊκών χρημάτων που κατευθύνονται προς το γεωργικό τομέα.

Βρισκόμαστε κοντά στα μέσα Αυγούστου και η εφαρμογή του ΟΣΔΕ βρίσκεται σε ποσοστό λειτουργικότητας που δε ξεπερνά το 50% (προβλήματα καταχώρησης οικολογικών σχημάτων, αίτησης εξισωτικής ενίσχυσης, συνδεδεμένων ενισχύσεων και πολλά άλλα). Από την άλλη καλούνται οι παραγωγοί όλο το καλοκαίρι να μαζεύουν δικαιολογητικά για να πάρουν ότι δικαιούνται από τις κοινοτικές ενισχύσεις που τους αναλογούν, που από φέτος πάντως θα είναι αρκετά μειωμένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αδυναμία επίλυσης πολλών προβλημάτων φαίνεται πως έχουν και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του δημοσίου και ενώ η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ θα έπρεπε να ολοκληρωθεί έως και 25 Αυγούστου. Οι πρώτες επιστολές που δηλώνονται αλλά και επισημαίνονται οι σχετικές αδυναμίες έχουν αρχίσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας και είναι δεδομένο πως θα ακολουθήσουν και άλλες αν τα προβλήματα επιμείνουν.

Είναι δεδομένο πως αρκετά χρήματα θα χαθούν, λόγω των καθυστερημένων αποφάσεων και φυσικά οι πληρωμές θα έχουν προβλήματα, όποτε αυτές γίνουν και όπως γίνουν αν το υπουργείο δε λάβει σοβαρά υπόψη όλα αυτά τα προβλήματα και σπεύσει να τα διορθώσει το συντομότερο δυνατό.

Τις αδυναμίες και τα προβλήματα καλείται να επιλύσει το ΥΠΑΑΤ και ο κύριος Αυγενάκης προσωπικά γιατί είναι μια καυτή «πατάτα» που μάλλον θα πέσει στα χέρια του νέου ΥΠΑΑΤ, χωρίς να φέρει ο ίδιος αποκλειστικά την ευθύνη.

Πάντως τις τελευταίες μέρες παρατηρείται πιο έντονη δραστηριότητα και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με το θέμα του ΟΣΔΕ, ενώ ακούγεται πως καταρχήν θα παραταθεί μέχρι αρχές - μέσα Σεπτεμβρίου η διαδικασία των δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Όπως και να έχει, οι παραγωγοί πρέπει να γνωρίζουν πως έχουμε «αγώνα» μπροστά μας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:54

Ουκρανία για το drone στη Λευκάδα: «Λυπούμαστε για το περιστατικό»

23:41

Συνάντηση για τη Γάζα στην Αίγυπτο το Σάββατο

23:32

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους δύο από τους 14 συλληφθέντες από τη Δυτική Μακεδονία

23:26

Γερμανία: H Μέρκελ παραδέχεται λάθη της και στηρίζει την κυβέρνηση Μερτς

23:18

Wall Street: To AI «γκρέμισε» -4% τον Nasdaq, η απασχόληση βάζει στο επίκεντρο Fed και επιτόκια

22:53

ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο μιας «εταιρικής σχέσης» του κράτους με τους κολοσσούς της ΤΝ

22:31

Πετρέλαιο: Η ελπίδα για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή έριξε τις τιμές

22:11

ΗΠΑ: Ακυρώθηκαν από δικαστήριο οι περιορισμοί στη νόμιμη μετανάστευση που επέβαλε η κυβέρνηση Τραμπ

21:54

Χρυσός: Πτώση άνω του 4% σε επίπεδα εβδομάδας

21:47

Λίβανος: Η πολιτική ηγεσία καλεί το Ιράν να μην παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας

21:31

Μητσοτάκης για Σουφλιά: Άφησε το δικό του αποτύπωμα στη σύγχρονη ιστορία ολόκληρης της χώρας

21:19

e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές για την περίοδο 8 έως 12 Ιουνίου

21:08

Lamda Development: Επιτυχής η έκδοση ομολόγου 350 εκατ. - Υπερκάλυψη 1,7 φορές με προσφορές 593,5 εκατ.

20:57

ΗΠΑ: Ο Τραμπ θέλει να απολύσει «μεγάλο αριθμό εργαζομένων» στις μυστικές υπηρεσίες

20:47

O Πούτιν υποβαθμίζει τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας του στο «ρωσικό Νταβός»

20:32

H ιταλική κυβέρνηση σκέφτεται να παρατείνει τη μείωση των φόρων στα καύσιμα

20:11

Ιρλανδία: Τι κρύβεται πίσω από την τεράστια βουτιά του ΑΕΠ

19:43

Bitcoin: Έχασε, για λίγο, και το ψυχολογικό όριο των 60.000 δολαρίων

19:29

Πέθανε ο Γιώργος Σουφλιάς

19:21

Microsoft: Αποχωρεί από το δ.σ. μετά από 10 χρόνια ο ιδρυτής του LinkedIn

19:20

Το παγκόσμιο tech sell off εξαπλώθηκε και στις ευρωαγορές

19:01

Έριξε άκυρο στον Ζελένσκι ο Πούτιν - «Δεν βλέπω λόγο να συναντηθούμε»

18:59

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κακουργήματα αποδίδουν οι Ευρωπαίοι Εισαγγελείς στους 14 εμπλεκόμενους σε Κοζάνη και Αγρίνιο

18:43

Εμβόλιο σχεδιάστηκε από τεχνητή νοημοσύνη

18:42

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα

18:30

Prodea: Ξεπέρασαν τον στόχο των 50.000 οι ομολογίες που προσφέρθηκαν στη δημόσια πρόταση - Υπερκάλυψη 112%

18:24

Νέα νομοθετική ρύθμιση για τη στήριξη των παραγωγών ΑΠΕ

18:11

ΕΕ: Γαλλία και Γερμανία προτείνουν σταδιακή ενσωμάτωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων

18:04

Έληξε ο συναγερμός στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό – Το πλήρωμα επιστρέφει στις κανονικές του δραστηριότητες

18:02

Μνημόνιο συνεργασίας ΡΑΕK και ΡΑΑΕΥ


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider