Τι γίνεται με το ΟΣΔΕ και κινδυνεύουν εκατομμύρια ευρώ;

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι γίνεται με το ΟΣΔΕ και κινδυνεύουν εκατομμύρια ευρώ;
Είναι μια χρόνια που ξεκάθαρα βρήκε ανέτοιμη τη χώρα μας σε ότι έχει να κάνει με τη διαχείριση των ευρωπαϊκών χρημάτων που κατευθύνονται προς το γεωργικό τομέα. 

Το 2023 είναι μια χρόνια που όμοια της έχει χρόνια να εμφανιστεί σε ότι έχει να κάνει με την κατανομή των επιδοτήσεων.

Είναι μια χρόνια που ξεκάθαρα βρήκε ανέτοιμη τη χώρα μας σε ότι έχει να κάνει με τη διαχείριση των ευρωπαϊκών χρημάτων που κατευθύνονται προς το γεωργικό τομέα.

Βρισκόμαστε κοντά στα μέσα Αυγούστου και η εφαρμογή του ΟΣΔΕ βρίσκεται σε ποσοστό λειτουργικότητας που δε ξεπερνά το 50% (προβλήματα καταχώρησης οικολογικών σχημάτων, αίτησης εξισωτικής ενίσχυσης, συνδεδεμένων ενισχύσεων και πολλά άλλα). Από την άλλη καλούνται οι παραγωγοί όλο το καλοκαίρι να μαζεύουν δικαιολογητικά για να πάρουν ότι δικαιούνται από τις κοινοτικές ενισχύσεις που τους αναλογούν, που από φέτος πάντως θα είναι αρκετά μειωμένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αδυναμία επίλυσης πολλών προβλημάτων φαίνεται πως έχουν και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του δημοσίου και ενώ η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ θα έπρεπε να ολοκληρωθεί έως και 25 Αυγούστου. Οι πρώτες επιστολές που δηλώνονται αλλά και επισημαίνονται οι σχετικές αδυναμίες έχουν αρχίσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας και είναι δεδομένο πως θα ακολουθήσουν και άλλες αν τα προβλήματα επιμείνουν.

Είναι δεδομένο πως αρκετά χρήματα θα χαθούν, λόγω των καθυστερημένων αποφάσεων και φυσικά οι πληρωμές θα έχουν προβλήματα, όποτε αυτές γίνουν και όπως γίνουν αν το υπουργείο δε λάβει σοβαρά υπόψη όλα αυτά τα προβλήματα και σπεύσει να τα διορθώσει το συντομότερο δυνατό.

Τις αδυναμίες και τα προβλήματα καλείται να επιλύσει το ΥΠΑΑΤ και ο κύριος Αυγενάκης προσωπικά γιατί είναι μια καυτή «πατάτα» που μάλλον θα πέσει στα χέρια του νέου ΥΠΑΑΤ, χωρίς να φέρει ο ίδιος αποκλειστικά την ευθύνη.

Πάντως τις τελευταίες μέρες παρατηρείται πιο έντονη δραστηριότητα και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με το θέμα του ΟΣΔΕ, ενώ ακούγεται πως καταρχήν θα παραταθεί μέχρι αρχές - μέσα Σεπτεμβρίου η διαδικασία των δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Όπως και να έχει, οι παραγωγοί πρέπει να γνωρίζουν πως έχουμε «αγώνα» μπροστά μας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:21

Κυβερνοεπίθεση εναντίον τριών βρετανικών αεροδρομίων - Εκλάπησαν δεδομένα εκατομμυρίων πελατών

18:10

Συνάντηση Γεραπετρίτη με την υποψήφια ΓΓ του ΟΗΕ - Στο επίκεντρο η μεταρρύθμιση του Οργανισμού

18:01

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Ιουλίου - Δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

17:53

Έκτακτο επίδομα παιδιού: Συμπληρωματική πληρωμή 12 εκατ. ευρώ σε 73.542 δικαιούχους

17:43

Ράτκο Μλάντιτς: Πέθανε ο «χασάπης της Βοσνίας»

17:39

ΥΠΑΑΤ: Παράταση εφαρμογής της υποχρεωτικής δήλωσης συγκομιδής ελαιοκάρπου

17:36

ΧΑ: Πρώτη «μάχη» στις 2.700 μονάδες - Βγήκαν πωλητές στα υψηλά

17:35

Χάμακ (Fed): Ώρα για δράση με αύξηση επιτοκίων

17:15

ΟΠΕΚΑ: 180,87 εκατ. ευρώ καταβάλλονται σε 570.792 δικαιούχους στις 31 Aυγούστου

17:12

Τουρνάς: «Ιδιαίτερα δύσκολες οι συνθήκες - Αναδιάταξη και ενίσχυση των δυνάμεων λόγω των ισχυρών ανέμων»

17:09

ΗΠΑ: Μικρή μείωση στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας - Σε υψηλό 16 μηνών το εμπορικό έλλειμμα αγαθών τον Ιούλιο

17:00

Η Γαλλία χαλαρώνει τους αυστηρούς κανόνες παραγωγής τυριών λόγω καύσωνα

16:51

Κέρδη στη Wall Street δια χειρός Nvidia

16:48

Κικίλιας: Νέα πλοία, περισσότερα στελέχη και ενίσχυση της παρουσίας του Λιμενικού στο Αιγαίο

16:44

Συνάντηση προέδρων Κοινοβουλίων Ελλάδας-Ιορδανίας - Επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων

16:44

Ξεκίνησε η κατεδάφιση του κτιρίου του Badminton με εντολή Δένδια

16:30

Λιανεμπόριο: Η υποτονική κίνηση των εκπτώσεων και οι φωνές που ζητούν αλλαγές στον θεσμό

16:27

«Φειδώ» στον προϋπολογισμό της ΕΕ ζητά «συμμαχία» χωρών υπό τη Γερμανία

16:21

Στην Τεχεράνη η ηγεσία του Κατάρ σε μια προσπάθεια επανέναρξης της διπλωματίας

16:04

Οικονομικό κλίμα: Υποχώρηση για τις ΜμΕ στο α' εξάμηνο - «Βαρίδι» το λειτουργικό κόστος

16:02

Τουρνάς: Ένα κράτος ταχύτερο και περισσότερο οργανωμένο δίπλα στον πολίτη μετά από μια φυσική καταστροφή

15:58

ΕΕ: Η Meta οφείλει «να προστατεύσει επίσης τα δικά μας παιδιά»

15:57

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τις επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ

15:55

Νέα θεραπεία για τον καρκίνο του παγκρέατος - Τι λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

15:48

Moderna: Αντλεί έως 2,3 δισ. δολάρια με μετατρέψιμα ομόλογα μετά το ράλι της μετοχής

15:46

Νεπάλ: Οι αγνοούμενοι από την καταστροφική πλημμύρα - Τουλάχιστον 359 οι νεκροί

15:29

Στο ΙΤΕ ο επίγειος σταθμός του Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων

15:23

5 ελληνικά skincare brands που αξίζουν το hype

15:19

ΟΛΠ: Νέο καταστατικό για επέκταση σε λιμάνια, επενδύσεις και logistics

15:15

Ξεκινούν έργα για περιβάλλον, στέγαση και μεταφορές - «Εθνική επιτυχία η έγκριση του ελληνικού σχεδίου»


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider