Επενδύστε τα χρήματά σας έξυπνα και κερδίστε τη μεγαλύτερη απόδοση

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Επενδύστε τα χρήματά σας έξυπνα και κερδίστε τη μεγαλύτερη απόδοση
Κάποτε η αποταμίευση ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τις τραπεζικές καταθέσεις. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δε συμβαίνει σήμερα, αφού οι τράπεζες έχουν μειώσει τις αποδόσεις σε ποσοστό που πλησιάζει το 0%!

H υγειονομική κρίση φαίνεται να έχει αρχίσει να γίνεται διαχειρίσιμη από τις κυβερνήσεις, τους ειδικούς και τους υγειονομικούς, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ακόμα το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς που έχει προκαλέσει και βέβαια τις προοπτικές που επιφυλάσσει για την ελληνική οικονομία, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, η επόμενη μέρα.

Ο φόβος και η ανασφάλεια για την εξέλιξη της νόσου, σε συνδυασμό με τα παρατεταμένα lockdown και την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων, έκαναν πολίτες και επιχειρηματίες να περιορίσουν τις δαπάνες, να μειώσουν την κατανάλωση, να αποφύγουν τις μετακινήσεις και να αναζητήσουν σιγουριά στην αποταμίευση των χρημάτων τους. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, οι επιχειρηματικές καταθέσεις από 25,95 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2020 αυξήθηκαν σε 36,42 δισ. ευρώ τον περασμένο Μάρτιο. Αντίστοιχα, την ίδια περίοδο, οι καταθέσεις των νοικοκυριών αυξήθηκαν από 116,28 δισ. ευρώ σε 128,32 δισ. ευρώ. Η πρόσβαση σε διαθέσιμα μετρητά, ώστε να καλυφθούν άμεσα και εύκολα οι βασικές ανάγκες και οι υποχρεώσεις έγινε το πρώτο μέλημα όλων και βέβαια είναι μία τάση που ήρθε για να μείνει αφού, αν μη τι άλλο, η πανδημία μας έφερε αντιμέτωπους με το αναπάντεχο και μας δίδαξε ότι θα πρέπει να είμαστε προνοητικοί και προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσχερή κατάσταση όσο καλύτερα μπορούμε.

Ναι στην Αποταμίευση, αλλά πως;

Κάποτε η αποταμίευση ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τις τραπεζικές καταθέσεις. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δε συμβαίνει σήμερα, αφού οι τράπεζες έχουν μειώσει τις αποδόσεις σε ποσοστό που πλησιάζει το 0%!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ήδη από τις αρχές του 2021 οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι έχουν προχωρήσει σε μειώσεις στα επιτόκια των προθεσμιακών λογαριασμών που πλέον δεν ξεπερνούν το 0,07%. Αναφορικά με τους λογαριασμούς ταμιευτηρίου και τρεχούμενους, τα επιτόκια στην πλειοψηφία των περιπτώσεων διαμορφώνονται ελάχιστα πάνω από το 0% δηλαδή στο 0,01%.

Και το ψαλίδισμα των επιτοκίων δε σταματά, αφού οι τράπεζες έχουν προαναγγείλει περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων μέσα στη χρονιά. Μοιάζει να μην υπάρχει δίλημμα, αλλά η επένδυση των χρημάτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε άλλα προϊόντα που εξασφαλίζουν καλύτερες αποδόσεις είναι μονόδρομος!

Παρατηρούμε λοιπόν, πως τα επιτόκια των τραπεζών δεν προσφέρουν αξιόλογη απόδοση, αφήνοντας τις αποταμιεύσεις εκτεθειμένες στην επίδραση του πληθωρισμού, ενώ για ότι επιτόκιο προσφέρουν αυτό υπόκειται σε φορολόγηση. Αντιθέτως τα αποταμιευτικά προγράμματα δε φορολογούνται, ενώ αποδίδουν τόκους με σημαντικά υψηλότερη απόδοση. Προβλέπουν επίσης για την επίδραση του πληθωρισμού, με τη δυνατότητα αύξησης του ποσού της αποταμίευσης ακόμα και την ενίσχυσή της με έκτακτες καταβολές.

Τα ασφαλιστικά προγράμματα που προσφέρουν οι αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες είναι σήμερα η ιδανική και σίγουρη λύση για την επίτευξη των μελλοντικών στόχων των νοικοκυριών και τη διασφάλιση του εισοδήματός τους. Τα αποταμιευτικά - συνταξιοδοτικά προγράμματα, παρέχουν υψηλότερες αποδόσεις σε σχέση με των τραπεζών (από 0.5% έως 2%) ενώ ανάλογα το πρόγραμμα που θα επιλέξετε, παρέχεται εγγύηση κεφαλαίου και απόδοσης. Επιπλέον, ο ασφαλισμένος έχει την επιλογή να λάβει τα χρήματά του στο τέλος του προγράμματος εφάπαξ ή με τη μορφή μηνιαίας σύνταξης. Όσο πιο νωρίς αρχίσει κάποιος να επενδύει στα ασφαλιστικά προϊόντα τόσα πιο πολλά χρήματα θα συγκεντρώσει και θα λάβει στη λήξη του συμβολαίου και μάλιστα με την ανάλογη απόδοση. Επιπλέον, οι ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν καλύψεις, που διασφαλίζουν τα χρήματά σας σε περίπτωση απώλειας ζωής είτε κατά την περίοδο της αποταμίευσης, είτε κατά την συνταξιοδότηση.
Συμπερασματικά, είτε πρόκειται για τις σπουδές του παιδιού σας, είτε για τον δικό σας κουμπαρά συνταξιοδότησης, μην αφήνετε τα χρήματα σας να βαλτώνουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς χωρίς απόδοση, αλλα τοποθετήστε ένα μέρος αυτών, στο δικό σας αποταμιευτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:31

Λίμνη Τριχωνίδα: Απόδραση στη μεγαλύτερη φυσική λίμνη της Ελλάδας

15:23

Interwood Ξυλεμπορία: Προσύμφωνο πώλησης ακινήτου συνολικής αξίας 3 εκατ. ευρώ

15:18

CNN: Χάθηκε αμερικανικό drone αξίας 240 εκατ. ευρώ στον Περσικό Κόλπο - Υπάρχουν μόνο 20

15:12

Γαλιμπάφ: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι εξίσου σημαντική όσο και αυτή στο Ιράν»

15:07

Δήμας: Πόροι ύψους 2,36 δισ. ευρώ έχουν προγραμματιστεί για έργα το 2026

15:06

Μιχαηλίδου: Διπλάσιοι οι δικαιούχοι, ένα χρόνο μετά την άρση της αδικίας για το επίδομα κώφωσης

15:04

ING: Θα χρειαστούν 2-4 εβδομάδες για μια συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν

15:02

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Οικονομολόγοι ζητούν επιβολή φόρου στα απροσδόκητα κέρδη των εταιρειών ενέργειας

14:52

Μυτιλήνη: Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων - Αύριο η συνάντηση με τον Μ. Σχοινά

14:50

ΔΕΗ blue - Visa: 20% επιστροφή για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων στις μεσημεριανές «Energy Hours»

14:47

Μπιρόλ (ΙΕΑ): Η Ευρώπη στερεύει από αεροπορικά καύσιμα - Ίσως είναι αρκετά για 6 εβδομάδες

14:45

Η Ελλάδα γερνά και το ισοζύγιο επιδεινώνεται: Μια δύσκολη εξίσωση

14:39

Οι 10 παρεμβάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για επιχειρηματικότητα, βιομηχανία και ανταγωνιστικότητα

14:37

Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο με το βλέμμα στις συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν

14:36

Alpha Bank: Η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης: Ποια είναι τα επόμενα βήματα;

14:27

Citi: Η ανοικοδόμηση Ουκρανίας και ο καθοριστικός ρόλος των ιδιωτικών επενδύσεων

14:15

Ρωσία: Ανώτατοι αξιωματούχοι πρότειναν ιδέες στον Πούτιν για την ανάπτυξη της οικονομίας

14:09

Ουκρανία: Τουλάχιστον 16 νεκροί και 100 τραυματίες από μπαράζ ρωσικών πληγμάτων

14:04

Spitogatos: Ανοδικά οι τιμές κατοικιών το α' τρίμηνο του 2026 σε όλη τη χώρα

13:44

Λίβανος: Ισραηλινά πλήγματα κατέστρεψαν στρατηγική γέφυρα στο νότιο τμήμα της χώρας

13:41

ΤτΕ: Ταμειακό πλεόνασμα 920 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου

13:38

ΥΠΑΑΤ: Έκτακτη σύσκεψη αύριο με κτηνοτρόφους της Λέσβου για τον αφθώδη πυρετό

13:24

Το Ιράν σταμάτησε τις εξαγωγές πετροχημικών προϊόντων

13:11

Εθνική Ασφαλιστική: Ισχυρές επιδόσεις και σταθερή πορεία ανάπτυξης το 2025

13:06

Το ΑΙ δίχως όρια στο σχολείο απειλεί τη διαδικασία μάθησης, όπως φανερώνουν δύο μελέτες

12:54

Καθυστερήσεις έως και 3 ώρες σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια - Νέο σύστημα που επηρεάζει και την Ελλάδα

12:51

Πόσο κοστίζει το πιο ακριβό εισιτήριο για τη συναυλία της Άννας Βίσση στο ΟΑΚΑ

12:50

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε ο αριθμός των αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν πρώτη φορά τον Μάρτιο

12:39

Skroutz: Αύξηση 23% στις παραγγελίες και παραδόσεις μία ημέρα ταχύτερα το φετινό Πάσχα

12:27

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 1% στον τζίρο των επιχειρήσεων με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων τον Φεβρουάριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider