Επενδύστε τα χρήματά σας έξυπνα και κερδίστε τη μεγαλύτερη απόδοση

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Επενδύστε τα χρήματά σας έξυπνα και κερδίστε τη μεγαλύτερη απόδοση
Κάποτε η αποταμίευση ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τις τραπεζικές καταθέσεις. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δε συμβαίνει σήμερα, αφού οι τράπεζες έχουν μειώσει τις αποδόσεις σε ποσοστό που πλησιάζει το 0%!

H υγειονομική κρίση φαίνεται να έχει αρχίσει να γίνεται διαχειρίσιμη από τις κυβερνήσεις, τους ειδικούς και τους υγειονομικούς, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ακόμα το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς που έχει προκαλέσει και βέβαια τις προοπτικές που επιφυλάσσει για την ελληνική οικονομία, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, η επόμενη μέρα.

Ο φόβος και η ανασφάλεια για την εξέλιξη της νόσου, σε συνδυασμό με τα παρατεταμένα lockdown και την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων, έκαναν πολίτες και επιχειρηματίες να περιορίσουν τις δαπάνες, να μειώσουν την κατανάλωση, να αποφύγουν τις μετακινήσεις και να αναζητήσουν σιγουριά στην αποταμίευση των χρημάτων τους. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, οι επιχειρηματικές καταθέσεις από 25,95 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2020 αυξήθηκαν σε 36,42 δισ. ευρώ τον περασμένο Μάρτιο. Αντίστοιχα, την ίδια περίοδο, οι καταθέσεις των νοικοκυριών αυξήθηκαν από 116,28 δισ. ευρώ σε 128,32 δισ. ευρώ. Η πρόσβαση σε διαθέσιμα μετρητά, ώστε να καλυφθούν άμεσα και εύκολα οι βασικές ανάγκες και οι υποχρεώσεις έγινε το πρώτο μέλημα όλων και βέβαια είναι μία τάση που ήρθε για να μείνει αφού, αν μη τι άλλο, η πανδημία μας έφερε αντιμέτωπους με το αναπάντεχο και μας δίδαξε ότι θα πρέπει να είμαστε προνοητικοί και προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσχερή κατάσταση όσο καλύτερα μπορούμε.

Ναι στην Αποταμίευση, αλλά πως;

Κάποτε η αποταμίευση ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τις τραπεζικές καταθέσεις. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δε συμβαίνει σήμερα, αφού οι τράπεζες έχουν μειώσει τις αποδόσεις σε ποσοστό που πλησιάζει το 0%!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ήδη από τις αρχές του 2021 οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι έχουν προχωρήσει σε μειώσεις στα επιτόκια των προθεσμιακών λογαριασμών που πλέον δεν ξεπερνούν το 0,07%. Αναφορικά με τους λογαριασμούς ταμιευτηρίου και τρεχούμενους, τα επιτόκια στην πλειοψηφία των περιπτώσεων διαμορφώνονται ελάχιστα πάνω από το 0% δηλαδή στο 0,01%.

Και το ψαλίδισμα των επιτοκίων δε σταματά, αφού οι τράπεζες έχουν προαναγγείλει περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων μέσα στη χρονιά. Μοιάζει να μην υπάρχει δίλημμα, αλλά η επένδυση των χρημάτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε άλλα προϊόντα που εξασφαλίζουν καλύτερες αποδόσεις είναι μονόδρομος!

Παρατηρούμε λοιπόν, πως τα επιτόκια των τραπεζών δεν προσφέρουν αξιόλογη απόδοση, αφήνοντας τις αποταμιεύσεις εκτεθειμένες στην επίδραση του πληθωρισμού, ενώ για ότι επιτόκιο προσφέρουν αυτό υπόκειται σε φορολόγηση. Αντιθέτως τα αποταμιευτικά προγράμματα δε φορολογούνται, ενώ αποδίδουν τόκους με σημαντικά υψηλότερη απόδοση. Προβλέπουν επίσης για την επίδραση του πληθωρισμού, με τη δυνατότητα αύξησης του ποσού της αποταμίευσης ακόμα και την ενίσχυσή της με έκτακτες καταβολές.

Τα ασφαλιστικά προγράμματα που προσφέρουν οι αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες είναι σήμερα η ιδανική και σίγουρη λύση για την επίτευξη των μελλοντικών στόχων των νοικοκυριών και τη διασφάλιση του εισοδήματός τους. Τα αποταμιευτικά - συνταξιοδοτικά προγράμματα, παρέχουν υψηλότερες αποδόσεις σε σχέση με των τραπεζών (από 0.5% έως 2%) ενώ ανάλογα το πρόγραμμα που θα επιλέξετε, παρέχεται εγγύηση κεφαλαίου και απόδοσης. Επιπλέον, ο ασφαλισμένος έχει την επιλογή να λάβει τα χρήματά του στο τέλος του προγράμματος εφάπαξ ή με τη μορφή μηνιαίας σύνταξης. Όσο πιο νωρίς αρχίσει κάποιος να επενδύει στα ασφαλιστικά προϊόντα τόσα πιο πολλά χρήματα θα συγκεντρώσει και θα λάβει στη λήξη του συμβολαίου και μάλιστα με την ανάλογη απόδοση. Επιπλέον, οι ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν καλύψεις, που διασφαλίζουν τα χρήματά σας σε περίπτωση απώλειας ζωής είτε κατά την περίοδο της αποταμίευσης, είτε κατά την συνταξιοδότηση.
Συμπερασματικά, είτε πρόκειται για τις σπουδές του παιδιού σας, είτε για τον δικό σας κουμπαρά συνταξιοδότησης, μην αφήνετε τα χρήματα σας να βαλτώνουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς χωρίς απόδοση, αλλα τοποθετήστε ένα μέρος αυτών, στο δικό σας αποταμιευτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:22

Γαλλία: Μεγάλη παρέλαση για την τελευταία 14η Ιουλίου υπό την προεδρία Μακρόν - Παρουσία Μητσοτάκη και ευρωπαίων ηγετών

10:15

Το Ιράν διέσωσε πλήρωμα φορτηγού πλοίου μετά τη σύγκρουση στο Ορμούζ

10:10

Κάρπαθος: Στην κορυφή των «μυστικών» ονειρεμένων προορισμών σε Ευρώπη και Μεσόγειο

09:33

Αλλάζει ο ξενοδοχειακός χάρτης της Ελλάδας

09:20

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις σε φορείς της Κούβας και στο υπουργείο Τουρισμού

09:09

Παραλίες γεμάτες, χωράφια δίχως χέρια…

08:45

Εγγύηση ενοικίου: Τι καλύπτει και πότε μπορεί να την παρακρατήσει ο ιδιοκτήτης

08:41

Medbest: Η ελληνική εταιρεία που έρχεται Ελλάδα μετά από 30 χρόνια διεθνούς πορείας

08:29

Πετρέλαιο: Άνοδος τιμών μετά την επιβολή τελών Τραμπ στα Στενά του Ορμούζ

08:09

Η αλήθεια πίσω από τα τραγούδια κάθε ομάδας στο Μουντιάλ

08:02

Στο λιμάνι του Πειραιά ο Β. Κικίλιας

07:57

Σειρά εκρήξεων στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας

07:49

Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν το Ιράν για τρίτη συνεχόμενη νύχτα

07:43

Καύσιμα: Έρχονται νέες αυξήσεις πριν από τη μείωση των 10 και 5 λεπτών - Γιατί μπορεί να μην φανεί το όφελος

07:40

GEN Z: Γιατί οι νέοι στρέφονται στις Portfolio Careers και τι ρόλο παίζει η Τεχνητή Νοημοσύνη

07:39

Τα μεγαλύτερα ενεργειακά «νησιά» που χτίζονται στη θάλασσα και αλλάζουν τον χάρτη της ηλεκτρικής ενέργειας

07:30

Ισχυρό άλμα στο εμπόριο της Κίνας – Οι εξαγωγές ξεπέρασαν κάθε πρόβλεψη

07:25

Ενοίκια: Εισηγήσεις για παράταση και αναβάθμιση της φοροαπαλλαγής των μισθωμάτων

07:22

Εξωδικαστικός: Διαγραφές χρεών 6,35 δισ. ευρώ και μέσο «κούρεμα» άνω του 30%

07:19

«Φόβοι» για αυξήσεις στο ρεύμα ελέω φυσικού αερίου - Εκτός συζήτησης προς ώρας οι επιδοτήσεις

07:18

Η τρικλοποδιά Άδωνι στον Σαμαρά - H έδρα που «ανοίγει» για τον Κασσελάκη - O βαθμός του Τσίπρα

07:15

Δύο αυξήσεις επιτοκίων - Η επιμονή του σορτάκια - Η επιστροφή της Δούρος

02:29

Νέο κύμα αμερικανικών επιθέσεων στο Ιράν - Τραμπ: «Παραμένει πιθανή η συμφωνία»

23:58

Ουγγαρία: Το κοινοβούλιο ενέκρινε τη συνταγματική μεταρρύθμιση για την απομάκρυνση του προέδρου

23:45

Τραμπ: «Οι δυνάμεις μας θα πλήξουν σκληρά το Ιράν» - Αναβάλλονται τα ραντεβού στα προξενεία των ΗΠΑ

23:36

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι δύο κατηγορούμενοι για υπόθεση παράνομων επιδοτήσεων στα Γιαννιτσά

23:29

Ουκρανία: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Γιούλια Σβιριντένκο

23:21

ΗΠΑ: Δικαστήριο ακύρωσε τον διακανονισμό Τραμπ με την IRS που του χορηγούσε ευρεία φοροασυλία

23:08

Πιέσεις στην Wall Street μετά τις ανακοινώσεις Τραμπ, στο -1,5% ο Nasdaq

23:02

Βενεζουέλα: Στους 4.561 οι νεκροί από τους σεισμούς - Σχεδόν 18.000 οι άστεγοι


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider