Επενδύστε τα χρήματά σας έξυπνα και κερδίστε τη μεγαλύτερη απόδοση

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Επενδύστε τα χρήματά σας έξυπνα και κερδίστε τη μεγαλύτερη απόδοση
Κάποτε η αποταμίευση ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τις τραπεζικές καταθέσεις. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δε συμβαίνει σήμερα, αφού οι τράπεζες έχουν μειώσει τις αποδόσεις σε ποσοστό που πλησιάζει το 0%!

H υγειονομική κρίση φαίνεται να έχει αρχίσει να γίνεται διαχειρίσιμη από τις κυβερνήσεις, τους ειδικούς και τους υγειονομικούς, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ακόμα το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς που έχει προκαλέσει και βέβαια τις προοπτικές που επιφυλάσσει για την ελληνική οικονομία, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, η επόμενη μέρα.

Ο φόβος και η ανασφάλεια για την εξέλιξη της νόσου, σε συνδυασμό με τα παρατεταμένα lockdown και την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων, έκαναν πολίτες και επιχειρηματίες να περιορίσουν τις δαπάνες, να μειώσουν την κατανάλωση, να αποφύγουν τις μετακινήσεις και να αναζητήσουν σιγουριά στην αποταμίευση των χρημάτων τους. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, οι επιχειρηματικές καταθέσεις από 25,95 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2020 αυξήθηκαν σε 36,42 δισ. ευρώ τον περασμένο Μάρτιο. Αντίστοιχα, την ίδια περίοδο, οι καταθέσεις των νοικοκυριών αυξήθηκαν από 116,28 δισ. ευρώ σε 128,32 δισ. ευρώ. Η πρόσβαση σε διαθέσιμα μετρητά, ώστε να καλυφθούν άμεσα και εύκολα οι βασικές ανάγκες και οι υποχρεώσεις έγινε το πρώτο μέλημα όλων και βέβαια είναι μία τάση που ήρθε για να μείνει αφού, αν μη τι άλλο, η πανδημία μας έφερε αντιμέτωπους με το αναπάντεχο και μας δίδαξε ότι θα πρέπει να είμαστε προνοητικοί και προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσχερή κατάσταση όσο καλύτερα μπορούμε.

Ναι στην Αποταμίευση, αλλά πως;

Κάποτε η αποταμίευση ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τις τραπεζικές καταθέσεις. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δε συμβαίνει σήμερα, αφού οι τράπεζες έχουν μειώσει τις αποδόσεις σε ποσοστό που πλησιάζει το 0%!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ήδη από τις αρχές του 2021 οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι έχουν προχωρήσει σε μειώσεις στα επιτόκια των προθεσμιακών λογαριασμών που πλέον δεν ξεπερνούν το 0,07%. Αναφορικά με τους λογαριασμούς ταμιευτηρίου και τρεχούμενους, τα επιτόκια στην πλειοψηφία των περιπτώσεων διαμορφώνονται ελάχιστα πάνω από το 0% δηλαδή στο 0,01%.

Και το ψαλίδισμα των επιτοκίων δε σταματά, αφού οι τράπεζες έχουν προαναγγείλει περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων μέσα στη χρονιά. Μοιάζει να μην υπάρχει δίλημμα, αλλά η επένδυση των χρημάτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε άλλα προϊόντα που εξασφαλίζουν καλύτερες αποδόσεις είναι μονόδρομος!

Παρατηρούμε λοιπόν, πως τα επιτόκια των τραπεζών δεν προσφέρουν αξιόλογη απόδοση, αφήνοντας τις αποταμιεύσεις εκτεθειμένες στην επίδραση του πληθωρισμού, ενώ για ότι επιτόκιο προσφέρουν αυτό υπόκειται σε φορολόγηση. Αντιθέτως τα αποταμιευτικά προγράμματα δε φορολογούνται, ενώ αποδίδουν τόκους με σημαντικά υψηλότερη απόδοση. Προβλέπουν επίσης για την επίδραση του πληθωρισμού, με τη δυνατότητα αύξησης του ποσού της αποταμίευσης ακόμα και την ενίσχυσή της με έκτακτες καταβολές.

Τα ασφαλιστικά προγράμματα που προσφέρουν οι αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες είναι σήμερα η ιδανική και σίγουρη λύση για την επίτευξη των μελλοντικών στόχων των νοικοκυριών και τη διασφάλιση του εισοδήματός τους. Τα αποταμιευτικά - συνταξιοδοτικά προγράμματα, παρέχουν υψηλότερες αποδόσεις σε σχέση με των τραπεζών (από 0.5% έως 2%) ενώ ανάλογα το πρόγραμμα που θα επιλέξετε, παρέχεται εγγύηση κεφαλαίου και απόδοσης. Επιπλέον, ο ασφαλισμένος έχει την επιλογή να λάβει τα χρήματά του στο τέλος του προγράμματος εφάπαξ ή με τη μορφή μηνιαίας σύνταξης. Όσο πιο νωρίς αρχίσει κάποιος να επενδύει στα ασφαλιστικά προϊόντα τόσα πιο πολλά χρήματα θα συγκεντρώσει και θα λάβει στη λήξη του συμβολαίου και μάλιστα με την ανάλογη απόδοση. Επιπλέον, οι ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν καλύψεις, που διασφαλίζουν τα χρήματά σας σε περίπτωση απώλειας ζωής είτε κατά την περίοδο της αποταμίευσης, είτε κατά την συνταξιοδότηση.
Συμπερασματικά, είτε πρόκειται για τις σπουδές του παιδιού σας, είτε για τον δικό σας κουμπαρά συνταξιοδότησης, μην αφήνετε τα χρήματα σας να βαλτώνουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς χωρίς απόδοση, αλλα τοποθετήστε ένα μέρος αυτών, στο δικό σας αποταμιευτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:19

Παπασταύρου: Η Ελλάδα διατηρεί την επάρκεια εφοδιασμού της - Μπαράζ συσκέψεων στο ΥΠΕΝ ενόψει Πάσχα

17:16

Πλήγμα με drone σε ζωτικής σημασίας αγωγό της Σαουδικής Αραβίας

17:13

ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδας βρεφικού γάλακτος

17:04

Οι ΝΥΤ λένε πως ταυτοποίησαν τον ιδρυτή του Bitcoin

16:56

Μαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κατά περίπτωση εξέταση έχει να κάνει με την πολιτική αξιολόγηση της κάθε περίπτωσης

16:48

Αγοραστική έκρηξη στη Wall Street μετά την εκεχειρία στο Ιράν

16:31

Χέγκσεθ: Αν το Ιράν δεν παραδώσει το ουράνιο του οι ΗΠΑ θα το πάρουν με κάθε μέσο

16:26

Γερμανία: Εξετάζονται περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης για τις τιμές των καυσίμων

16:22

Δωρεάν ρεύμα για 22 χρόνια παίρνουν 3 οικογένειες από το Δήμο Αθηναίων

16:12

Delta: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη πρώτου τριμήνου - «Εκτίναξη» της μετοχής άνω του 12%

16:11

Υψηλό 3 εβδομάδων για χρυσό - Σε χαμηλό 1 μήνα το δολάριο

16:06

ΔΕΗ: Νέα εποχή εξυπηρέτησης με τον πελάτη στο επίκεντρο

16:02

Έξι ενδιαφερόμενοι για ανέγερση φοιτητικών εστιών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής μέσω ΣΔΙΤ

15:44

«Γρήγορο» και «διαρκές» τέλος στον πόλεμο ζητούν Ευρωπαίοι ηγέτες και Καναδάς - Και ο Μητσοτάκης στην κοινή δήλωση

15:33

Μαρινάκης: Γιατί είναι αναγκαίο το age ban στα κοινωνικά δίκτυα

15:20

Αναρτήθηκαν στο Ψηφιακό Φροντιστήριο τα διαγωνίσματα προσομοίωσης Πανελλαδικών Εξετάσεων

15:08

Απαγόρευση πρόσβασης στα social media ανηλίκων κάτω των 15 ετών - 10 ερωταπαντήσεις

15:08

Τραμπ: Δασμοί 50% στις χώρες που δίνουν όπλα στο Ιράν - Δεν θα υπάρξει εμπλουτισμός ουρανίου

14:58

Η Χεζμπολάχ προχωρά σε παύση εχθροπραξιών - Το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις στο Λίβανο

14:53

Στο Μητρώο Διδακτικών Βιβλίων θα ενταχθούν 230 βιβλία

14:42

Τσεχία: Επτά συλλήψεις για απάτη με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις

14:38

Βανς: Η κατάπαυση του πυρός στο Ιράν είναι «εύθραυστη»

14:33

Ο Ζελένσκι χαιρετίζει την κατάπαυση πυρός ΗΠΑ - Ιράν

14:29

Louis Vuitton: Το αγόρι που περπάτησε 500 χλμ και δημιούργησε το πιο ισχυρό luxury brand στον κόσμο

14:22

Πάσχα στην Ελλάδα: Τα κορυφαία έθιμα από κάθε γωνιά της χώρας

14:16

Η Revolut ανοίγει γραφεία στη «Σίλικον Βάλεϊ του Παρισιού»

14:15

Ξεπέρασαν τους 1.800 οι έλεγχοι για την αποτροπή ελληνοποιήσεων

14:11

Alpha Bank: Επένδυση 1 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου Σχοινιά

13:52

Η Κομισιόν προσφέρει δωρεάν ταξιδιωτικές κάρτες DiscoverEU σε νέους

13:52

Σαλβίνι: «Πρέπει να αποφασιστεί μερική αναστολή του Σύμφωνου Σταθερότητας»

gazzetta
gazzetta reader insider insider