Σασπένς από Σιμόν Μπάιλς στο φινάλε της γυμναστικής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σασπένς από Σιμόν Μπάιλς στο φινάλε της γυμναστικής
Με την Σιμόν Μπάιλς να επιστρέφει στη δράση, στο Ολυμπιακό τουρνουά της γυμναστικής αναμένεται ένα δραματικό τέλος σήμερα (3/8), καθώς η αμερικανική ομάδα θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει την παρουσία της στο Τόκιο με ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο.

Με την Σιμόν Μπάιλς να επιστρέφει στη δράση, στο Ολυμπιακό τουρνουά της γυμναστικής αναμένεται ένα δραματικό τέλος σήμερα (3/8), καθώς η αμερικανική ομάδα θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει την παρουσία της στο Τόκιο με ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο.

Χωρίς αγώνα από την περασμένη Τρίτη, όταν εγκατέλειψε αιφνιδιαστικά την ομάδα της, επικαλούμενη προβλήματα ψυχικής υγείας, η Μπάιλς θα έχει μια τελευταία ευκαιρία για το χρυσό στο Τόκιο, αγωνιζόμενη στον τελικό της δοκού ισορροπίας.

Στο δεύτερο από τα τρία αποψινά αγωνίσματα της τελευταίας βραδιάς στο Γυμναστικό Κέντρο «Ariake», όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα στην Μπάιλς, η οποία έμοιαζε έτοιμη να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες με ένα ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό.

Η 24χρονη κορυφαία γυμνάστρια της σύγχρονης εποχής, μετέβη στο Τόκιο με στόχο ένα ρεκόρ από έξι χρυσά, που θα την έφερναν στο θρόνο ως την σπουδαιότερη γυναίκα Ολυμπιονίκη όλων των εποχών σε όλα τα αθλήματα», όμως εκείνη υπέστη κρίση αυτοπεποίθησης, που την οδήγησε στην αποχώρηση από το ομαδικό, το άλμα, τους ασύμμετρους ζυγούς και τις ασκήσεις εδάφους.

Η Μπάιλς, κάτοχος τεσσάρων χρυσών κι ενός χάλκινου μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, εξήγησε αργότερα ότι το θέμα της είχε να κάνει με τις «περιστροφές», όπου οι γυμναστές αποπροσανατολίζονται κατά τη διάρκεια των ακολουθιών που αψηφούν τη βαρύτητα.

Ενώ η Μπάιλς είναι τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στη δοκό και το 2016 «χάλκινη» στο Ρίο, εν τούτοις αυτό δεν θεωρείται το πιο δυνατό σημείο της, αντιπροσωπεύει όμως τον μικρότερο κίνδυνο όταν πρόκειται για δεξιότητες που μπορεί να επηρεαστούν από τις «περιστροφές».

Μια σειρά από δύσκολες ακροβατικές δεξιότητες πρέπει να εκτελεστούν στη δοκό, αλλά οι γρήγοροι ρυθμοί ανατροπής κι εναέριας περιστροφής είναι περιορισμένοι στα υπόλοιπα όργανα.

Αν η Μπάιλς βρισκόταν στην κορυφή της φόρμας της θα ήταν το σαφές φαβορί, αλλά οι ερωτήσεις σχετικά με τη φυσική κατάσταση και το πνεύμα της παραμένουν, αφήνοντας τον αγώνα ανοιχτό σε κάθε ενδεχόμενο.

Τα νεαρά «όπλα» της Κίνας, η 16χρονη Γκουάν Τσεντσέν και η 18χρονη Τανγκ Σιζίνγκ, πρωταθλήτρια των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων το 2018, είναι υποψήφιες για το βάθρο, όπως και μια άλλη 16χρονη, η Ρωσίδα Βλαντισλάβα Ουράζοβα.

Αλλά η μεγαλύτερη απειλή που μπορεί να αντιμετωπίσει η Μπάιλς θα μπορούσε να προέλθει από τη δική της ομάδα και τη Σουνίσα Λι, η οποία νωρίτερα «άρπαξε» το πανίσχυρο στέμμα της Μπάιλς, θέτοντας υποψηφιότητα για ένα τέταρτο μετάλλιο στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider