Έρχεται «χρυσή» βίζα για επενδύσεις και εκτός ακινήτων

Δήμητρα Σκούφου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχεται «χρυσή» βίζα για επενδύσεις και εκτός ακινήτων

Tην επέκταση και σε άλλες μορφές επενδύσεων, εκτός των ακινήτων, για την παροχή «χρυσής βίζας» σε κάτοικους τρίτων χωρών εξετάζει η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα στο «τραπέζι» έχει πέσει η ιδέα της επέκτασης του προγράμματος που ξεκίνησε το 2013, και σε άλλες μορφές επενδύσεων ,ύψους άνω των 250.000 ευρώ, που θα αφορούν την αγορά ομόλογων, συμμετοχών σε επενδυτικά ταμεία ακόμα και συμμετοχών σε μετοχικά κεφάλαια εταιρειών, υπό προϋποθέσεις και θα εξασφαλίζουν στους επενδυτές βίζα παραμονής στην Ελλάδα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να βελτιώσει το πρόγραμμα Greece My Residence: Golden Visa Program αξιοποιώντας το στην κατεύθυνση προσέλκυσης νέων επενδυτών.

Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να μην μεταβληθεί το ύψος της επένδυσης που θα πρέπει να πραγματοποιήσει κάποιος στην Ελλάδα για να λάβει χρυσή βίζα ,δηλαδή το ύψος επένδυσης να ξεκινά από τις 250.000 ευρώ .Όμως εξετάζει να δοθεί η ευκαιρία πέρα από την αγορά ακινήτων οι ξένοι επενδυτές να μπορούν να αξιοποιήσουν και άλλες μορφές επενδυτικών ευκαιριών που υπάρχουν στην χώρα. 'Ετσι με στόχο την διερεύνηση των δυνατοτήτων επέκτασης και βελτίωσης του προγράμματος προγράμματος Greece My Residence: Golden Visa Program πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομίας με τον συντονισμό του υφυπουργού Στέργιου Πιτσιόρλα.

Την ίδια στιγμή ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου), στο πλαίσιο των δράσεών του για την προώθηση των επενδύσεων σε ελληνικά ακίνητα και του Προγράμματος Golden Visa, σχεδιάζει την εθνική συμμετοχή σε τρεις διεθνείς εκθέσεις προώθησης ακινήτων και προγραμμάτων αδειών διαμονής για επενδυτές, στη Ρωσία, το Λίβανο και την Κίνα, κατά το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου 2017.

Πάντως μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2017 είχαν χορηγηθεί 1.573 άδειες διαμονής σε κατοίκους τρίτων χωρών που επένδυσαν σε ακίνητα στην Ελλάδα, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να έχουν επιδείξει Κινέζοι, οι οποίοι και έχουν λάβει 664 άδειες. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται επενδυτές από τη Ρωσία με 348 άδειες παραμονής ,ενώ ακολουθούν η Αίγυπτος (77), ο Λίβανος (73) και η Ουκρανία με (67).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider