Στο 3,4% ο πληθωρισμός χονδρικής (PPI) στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Στο 3,4% ο πληθωρισμός χονδρικής (PPI) στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 2,4%, ενώ η ενέργεια κατέγραψε άνοδο 2,3%.

Επιτάχυνση κατέγραψε τον Φεβρουάριο ο πληθωρισμός χονδρικής στις ΗΠΑ, καθώς ο δείκτης τιμών παραγωγού (Producer Price Index - PPI) αυξήθηκε 3,4% σε ετήσια βάση έναντι 2,9% τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού, που μετρά το κόστος που λαμβάνουν οι παραγωγοί για τα προϊόντα τους, αυξήθηκε κατά 0,7% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Στατιστικών Εργασίας.

Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός δείκτης αυξήθηκε κατά 0,5%.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν αύξηση μόλις 0,3% και για τους δύο δείκτες.

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 2,4%, ενώ η ενέργεια κατέγραψε άνοδο 2,3%. Ιδιαίτερα έντονη ήταν η αύξηση στην κατηγορία των τροφίμων, όπου οι τιμές των φρέσκων και αποξηραμένων λαχανικών εκτοξεύθηκαν κατά 48,9%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Στον «αέρα» η νέα πλατφόρμα PosoKanei - Πώς θα γίνεται η σύγκριση τιμών

Νέα ευκαιρία σε 1,5 εκατ. οφειλέτες - Ποιοι μπαίνουν στις 72 δόσεις

AWS: Ανοίγει τον Ιούλιο το Local Zone - Εξετάζει νέες επενδύσεις στη χώρα

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider