Κομισιόν: Η Λάιεν και μέλη του σώματος των Επιτρόπων θα συμμετάσχουν στο Νταβός

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κομισιόν: Η Λάιεν και μέλη του σώματος των Επιτρόπων θα συμμετάσχουν στο Νταβός
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Διάφορα μέλη του Σώματος των Επιτρόπων θα συμμετάσχουν σε ομάδες και σε συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με τα οικεία χαρτοφυλάκιά τους και το διεθνές τοπίο.

Κεντρική ομιλία στην εναρκτήρια συνεδρίαση του φόρουμ του Νταβός θα εκφωνήσει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν στις 11:50 ώρα Ελλάδας την Τρίτη 20 Ιανουαρίου. Επίσης, θα συμμετάσχει σε διμερείς συναντήσεις με αρχηγούς κρατών, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχάνους.

Διάφορα μέλη του Σώματος των Επιτρόπων θα συμμετάσχουν σε ομάδες και σε συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με τα οικεία χαρτοφυλάκιά τους και το διεθνές τοπίο, όπως η στήριξη της ΕΕ προς την Ουκρανία και την ευρωπαϊκή βιομηχανία όπλων, η δημοκρατική ανθεκτικότητα και το κράτος δικαίου, η ανταγωνιστικότητα, η οικονομική ασφάλεια και οι κρίσιμες πρώτες ύλες, η ψηφιακή κυριαρχία, οι θέσεις εργασίας, η ανάπτυξη και η καινοτομία, ο αντίκτυπος της τεχνητής νοημοσύνης στις θέσεις εργασίας και στις κυκλικές αξιακές αλυσίδες, η προστασία των καταναλωτών και η εμπιστοσύνη στις αγορές· το διάστημα, η ανθεκτικότητα των συστημάτων υγείας και η καινοτομία στις βιοεπιστήμες, η ισότητα των φύλων και η χρηματοδότηση και καινοτομία για ανθρωπιστικές κρίσεις και ασταθή περιβάλλοντα, η διεθνής δράση για το κλίμα, οι συνθήκες για το περιβάλλον, η ανθεκτικότητα και κυκλικότητα των υδάτων.

Επίσης, μέλη του Σώματος των Επιτρόπων θα έχουν συναντήσεις με παράγοντες της βιομηχανίας, κρατικούς αξιωματούχους, και με εκπροσώπους από διεθνείς οργανισμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Το «ό,τι είπαμε, το κάναμε» του Κυριάκου - O «διάλογος» Άδωνι-Χατζηδάκη - H καρατόμηση Πολάκη για χάρη του Αλέξη

Αλέξης Τσίπρας: Στις 26 Μαΐου η ανακοίνωση για το νέο κόμμα - «Τώρα είναι η ώρα»

Γιατί ο Τραμπ ανέβασε συνέντευξη του Στ. Παπασταύρου στο Truth Social

Φόρτωση BOLM...
reader insider