Πατέλης: Η Ελλάδα 1η στην Ευρωζώνη στη σωρευτική αύξηση του ΑΕΠ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πατέλης: Η Ελλάδα 1η στην Ευρωζώνη στη σωρευτική αύξηση του ΑΕΠ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Στην αύξηση του ΑΕΠ και στην 1η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη αναφέρεται ο Σύμβουλος Οικονομικών του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Στην αύξηση του ΑΕΠ και στην 1η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη αναφέρεται μέσω αναρτήσεων του στο «Χ» o Σύμβουλος Οικονομικών του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει, μετά την αναθεώρηση των στοιχείων ΑΕΠ στις χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα είναι 1η στην ευρωζώνη στη σωρευτική αύξηση του κατά κεφαλήν πραγματικού ΑΕΠ τα έτη 2021, 2022 και 2023, και 5η αν προσθέσουμε και το 2020.

«Για το 2023, τα στοιχεία δείχνουν τώρα πραγματική ανάπτυξη ΑΕΠ +2,3%, με τις πάγιες επενδύσεις τριπλάσιες στο +6,6%, και όλα αυτά παρά τις αρνητικές επιπτώσεις του Ντανιελ», σημειώνει ο κ. Πατέλης και συνεχίζει: «Ναι, η κρίση μας πήγε πολύ πισω. Αλλά ναι, τα τελευταία χρόνια ανεβαίνουμε και πάλι. Υπομονή. Επιμονή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ανακαίνιση Κατοικίας: Ποιοι προλαβαίνουν επιδότηση έως 36.000 ευρώ

Φοιτητική Κατοικία: Πόσο «ψηλώνουν» τα ενοίκια στην Αθήνα - Οι προσιτές επιλογές και η συγκατοίκηση

Έρχεται το πιο έντονο Ελ Νίνιο των τελευταίων 500 ετών - Το 2027 θα είναι το θερμότερο έτος

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider