Γαλλία: «Πάτησε φρένο» ο πληθωρισμός στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γαλλία: «Πάτησε φρένο» ο πληθωρισμός στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο
Σημαντική επιβράδυνση σημείωσε ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο, όπως έδειξαν τα προσωρινά στοιχεία της γαλλικής στατιστικής υπηρεσίας Insee.

(upd 10:55) Σημαντική επιβράδυνση σημείωσε ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο, όπως έδειξαν τα προσωρινά στοιχεία της γαλλικής στατιστικής υπηρεσίας Insee.

Συγκεκριμένα, οι εναρμονισμένες τιμές καταναλωτή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης αυξήθηκαν κατά 1,5% τον Σεπτέμβριο, από 2,2% τον Αύγουστο.

Ο πληθωρισμός, που ήταν χαμηλότερος από το 2% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το Reuters, είναι πιθανό να εντείνει τις πιέσεις προς την ΕΚΤ να λάβει μέτρα για τόνωση της οικονομίας.

Η αρχική αντίδραση του ευρώ στα νέα για τον γαλλικό πληθωρισμό ήταν να υποχωρήσει στο ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 1,1143 δολαρίων. Αυτή την ώρα, υποχωρεί 0,41% στα 1,1129 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τουρισμός: Υψηλές πληρότητες αλλά με αστερίσκους για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Η επέλαση της Τεχνητής Νοημοσύνης αυξάνει το άγχος των εργαζομένων - Ένας στους δύο φοβάται ότι μπορεί να αντικατασταθεί

Η αργία της 25ης Μαρτίου φέρνει νωρίτερα την καταβολή των συντάξεων Απριλίου

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider