Σε ρυθμούς ανάπτυξης επέστρεψε η βρετανική οικονομία τον Μάιο - Υψηλά ενός έτους για τη στερλίνα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σε ρυθμούς ανάπτυξης επέστρεψε η βρετανική οικονομία τον Μάιο - Υψηλά ενός έτους για τη στερλίνα
Με ρυθμό 0,4% έτρεξε το ΑΕΠ της Βρετανίας τον Μάιο, επιστρέφοντας σε αναπτυξιακή τροχιά, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία την Πέμπτη.

Με ρυθμό 0,4% έτρεξε το ΑΕΠ της Βρετανίας τον Μάιο, επιστρέφοντας σε αναπτυξιακή τροχιά, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία την Πέμπτη, με τη βρετανική λίρα να εκτινάσσεται σε υψηλό τεσσάρων μηνών έναντι του δολαρίου ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση.

Αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ανάπτυξη της τάξης του 0,2%.

Ο κυρίαρχος τομέας υπηρεσιών της χώρας παρουσίασε συνεχή ανάπτυξη 0,3% τον Μάιο, καθώς η παραγωγή τόσο στην παραγωγή όσο και στις κατασκευές ανέκαμψε από τις απώλειες, αυξάνοντας κατά 0,2% και 1,9%, αντίστοιχα.

Η Goldman Sachs αναβάθμισε την περασμένη εβδομάδα την πρόβλεψή της για την ανάπτυξή της για το Ηνωμένο Βασίλειο μετά τη μεγάλη νίκη του αριστερού Εργατικού Κόμματος στις γενικές εκλογές της χώρας.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η στερλίνα ενισχύεται στα 1,2929 δολάρια, στα υψηλότερα επίπεδα για το βρετανικό νόμισμα από τις 23 Ιουλίου 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider