Θεοδωρικάκος: Το τρίπτυχο για τη μείωση του κόστους ζωής  

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεοδωρικάκος: Το τρίπτυχο για τη μείωση του κόστους ζωής  
Τη στήριξη της κυβέρνησης στην εγχώρια επιχειρηματικότητα μετέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την παρουσία του στην εκδήλωση της ΓΣΕΒΕΕ. 

Τη στήριξη της κυβέρνησης στην εγχώρια επιχειρηματικότητα επαναδιατύπωσε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την παρουσία του στην εκδήλωση της ΓΣΕΒΕΕ για την παρουσίαση της ετήσιας έρευνας της για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Χαρακτηριστικά ανέφερε, απευθυνόμενος προς τον κ. Καββαθά, πως «ευελπιστώ στη διαρκή και ειλικρινή μας συνεργασία για τον κοινό στόχο στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας και την κοινή προσπάθεια στήριξης της ελληνικής οικογένειας. Θα είμαστε δίπλα σας και ευελπιστώ πως κι εσείς θα είσαστε συμπαραστάτες μας».

Στη συνέχεια, ο υπουργός αναφέρθηκε στο τρίπτυχο που εκτιμά πως θα οδηγήσει σε υποχώρηση του κόστους ζωής και αποκλιμάκωση των τιμών προσεχώς:

1. Στη λειτουργία του ανταγωνισμού. Ανέφερε δε πως αποτελεί προτεραιότητα του η διασφάλιση της λειτουργίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού. «Συναντήθηκα με την πρόεδρο της Επιτροπής και τις επόμενες ημέρες θα βρεθώ και στα γραφεία», αποκάλυψε.

2. Στη σημασία που έχει ο ενημερωμένος καταναλωτής σήμερα και για αυτό τον λόγο στάθηκε στην αναβάθμιση της πλατφόρμας e-katanalotis.

3. Στην κοινωνική ευθύνη που φέρει σήμερα η υγιής επιχειρηματικότητα.

«Το υπουργείο Ανάπτυξης θέλω πράγματι να είναι το υπουργείο της ανάπτυξης και όχι το υπουργείο της ακρίβειας», σημείωσε επίσης ο υπουργός, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider