Θεοδωρικάκος: Οδικός χάρτης για μηδενικό πληθωρισμό στα τρόφιμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεοδωρικάκος: Οδικός χάρτης για μηδενικό πληθωρισμό στα τρόφιμα
«Δεν μπορούμε να μειώσουμε τις τιμές με έναν νόμο και ένα άρθρο, όπως έλεγαν κάποτε κάποιοι και παραλίγο να οδηγήσουν τη χώρα στην καταστροφή».

Στον οδικό χάρτη αποκλιμάκωσης των τιμών και μηδενισμού του πληθωρισμού τροφίμων, που είναι αντικείμενο αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, αναφέρθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά, ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος. Στόχος μας είναι η στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας και η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι βασική αποστολή του υπουργείου είναι η υλοποίηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για τη χώρα μέσα από τη σχεδιασμένη επαναβιομηχάνιση, την έρευνα, την καινοτομία, την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση και τη προσέλκυση επενδύσεων για παραγωγή πλούτου και δημιουργία καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας. Στόχος ο μέσος μισθός στο τέλος της τετραετίας να είναι τουλάχιστον 1.500 ευρώ.

Ο οδικός χάρτης:

  1. Ο ενημερωμένος καταναλωτής έχει δύναμη, υπογράμμισε και αναφέρθηκε στην πλατφόρμα e katanalotis όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να συγκρίνει τιμές σε περισσότερα από 3.000 προϊόντα.
  2. Στηρίζουμε τις ανεξάρτητες αρχές και τον ελεγκτικό μηχανισμό και κάνουμε στοχευμένους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων της κυβέρνησης που έχουν επεκταθεί έως το τέλος του έτους. συνέχισε.
  3. Ενώνουμε δυνάμεις με καταναλωτικό κίνημα και την υγιή επιχειρηματικότητα, τόνισε ο υπουργός και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των ανώτερων προστίμων για σοβαρές παραβιάσεις του Νόμου. «Από τον κύκλο επαφών που έχω κάνει θέλω να εκφράσω συγκρατημένη αισιοδοξία ότι πηγαίνουμε σε θετικές εξελίξεις και αποκλιμάκωση των τιμών» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Για τον ΦΠΑ απάντησε ότι από τη μείωσή του θα χάσει το κράτος ένα τεράστιο έσοδο χωρίς να ωφεληθεί ο καταναλωτής. Θεωρώ οπότε ότι ένα παρατηρητήριο 100 βασικών προϊόντων με τιμές προμήθειας και πώλησης είναι εξαιρετικά χρήσιμο για να είναι στοχευμένοι και πιο αποτελεσματικοί οι έλεγχοι προσέθεσε. «Δεν μπορούμε να μειώσουμε τις τιμές με έναν νόμο και ένα άρθρο, όπως έλεγαν κάποτε κάποιοι και παραλίγο να οδηγήσουν τη χώρα στην καταστροφή, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, η βάση της εμπιστοσύνης είναι η αλήθεια» ολοκλήρωσε το σκεπτικό του ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γραφείο Προϋπολογισμού: Τα επιχειρηματικά κέρδη «πυροδότησαν» τον πληθωρισμό – Ισχυρή ανάπτυξη 2,5% το 2024

Εφραίμογλου: Η αειφόρος ανάπτυξη είναι ζήτημα οικονομικού ρεαλισμού

ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις των νοικοκυριών τον Μάιο – Αυξήθηκαν τα δάνεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider