Κόλλιας: Αναγκαίος ένας δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Σπίτι μου»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κόλλιας: Αναγκαίος ένας δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Σπίτι μου»
Να υπάρξει δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Σπίτι μου», για νέους και ευάλωτα νοικοκυριά, προτείνει το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας.

Να υπάρξει δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Σπίτι μου», για νέους και ευάλωτα νοικοκυριά, προτείνει το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας.

Την πρόταση διατύπωσε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Κόλλιας, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, επί του νομοσχεδίου «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/2118 για την ασφάλιση αστικής ευθύνης που προκύπτει από την κυκλοφορία αυτοκινήτων οχημάτων, λήψη μέτρων προς εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/858 σχετικά με το πιλοτικό καθεστώς υποδομών της αγοράς που βασίζονται σε τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού, ειδικότερες ρυθμίσεις για τα οχήματα και τη δημόσια περιουσία και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών».

Όπως είπε ο κ. Κόλλιας, το πρόγραμμα έχει βοηθήσει πολλούς νέους και ευάλωτα νοικοκυριά να βρουν και να αγοράσουν στέγη, όμως, δεδομένων των πολύ μεγαλύτερων αναγκών, απαιτείται να ανοίξει δεύτερος κύκλος και με διευρυμένα κριτήρια, σε ό,τι αφορά το εισόδημα και την ηλικία του αγοραστή, καθώς και το έτος κατασκευής του ακινήτου, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος πρότεινε και την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου, που είναι ανεκμετάλλευτα, για φτηνή στέγη σε νέους και ευάλωτους.

Σύμφωνα με τον κ. Κόλλια, «η πρωτοβουλία αυτή θα αποφέρει τόσο οικονομικά οφέλη στα δημόσια ταμεία όσο και θα βοηθήσει τους νέους να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της στέγασης».

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες διατάξεις του νομοσχεδίου, το ΟΕΕ θεωρεί σημαντικό το νέο σύστημα ελέγχων με ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και κυρώσεις για τα ανασφάλιστα οχήματα, και για όσα δεν έχουν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας.

Τέλος, θετική κρίνεται η διάταξη που διευρύνει τα κριτήρια ορισμού των ευάλωτων οφειλετών, ώστε να συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς και οι πολίτες με αναπηρία, συνδυαστικά με το εισόδημα και την περιουσία τους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προϋπολογισμός: Αυξημένα κατά 6,2% τα φοροέσοδα στο πεντάμηνο – Άνω του στόχου και οι επενδυτικές δαπάνες

Εφορία: «Τσιμπημένα» τα εκκαθαριστικά των φοροδηλώσεων – Στο ΣτΕ οι επαγγελματίες για το τεκμαρτό εισόδημα 

Τιμολόγια ρεύματος: Αλλάζουν «χρώμα» οι καταναλωτές – Έως 30% φθηνότερα τα κίτρινα από τα πράσινα

gazzetta
gazzetta reader insider insider