Πετραλιάς: Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια δημοσιονομική σταθερότητα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετραλιάς: Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια δημοσιονομική σταθερότητα
Η Ελλάδα παραμένει θετική έκπληξη για την Ευρώπη και γι’ αυτό πρέπει να ακολουθήσουμε με συνέπεια το πρόγραμμά μας, ανέφερε ο υφυπ. Εθνικής Οικονομίας στο Φόρουμ των Δελφών.

Το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας, βάσει του νέου δημοσιονομικού πλαισίου της Ε.Ε., παρουσίασε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, Αθανάσιος Πετραλιάς, μιλώντας σήμερα στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ. Πετραλιάς τόνισε ότι «Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια δημοσιονομική σταθερότητα στην οικονομική μας πολιτική, η οποία ήταν αποτελεσματική όσον αφορά στους στόχους και ταυτόχρονα να υλοποιήσουμε τα μέτρα για τα οποία δεσμευτήκαμε προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά».

Αναφέρθηκε στον νέο στόχο των καθαρών πρωτογενών δαπανών, ο οποίος αντικαθιστά τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος και στις υποχρεώσεις της χώρας για την περίοδο 2025-2028.

Ο Προϋπολογισμός του 2024 περιλαμβάνει επιπλέον μέτρα 1,5 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2023, όπως η αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, οι φοροελαφρύνσεις για τις οικογένειες με παιδιά, οι αυξήσεις στις συντάξεις, ενώ τον Ιανουάριο ανακοινώθηκαν επιπλέον μέτρα, όπως η αύξηση της αποζημίωσης των ιατρών για υπερωρίες και η αύξηση του επιδόματος γέννησης. Στα μέτρα αυτά προστίθενται και τα νέα μέτρα ύψους 870 εκατ. ευρώ για το 2025, όπως η μείωση κατά 0,5% των ασφαλιστικών εισφορών, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η μόνιμη επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στους αγρότες και η νέα αύξηση των συντάξεων.

«Η Ελλάδα», πρόσθεσε ο Υφυπουργός Οικονομικών «παραμένει θετική έκπληξη για την Ευρώπη και γι’ αυτό πρέπει να ακολουθήσουμε με συνέπεια το πρόγραμμά μας, ώστε να είμαστε αξιόπιστοι και απέναντι στις αγορές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χατζηδάκης: Η επέκταση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα ενισχύσει όλη την Ευρώπη

Ecofin: Άρχισε η «κουβέντα» για Ταμείο Ανάκαμψης Νο2 – Αναζητούν ευελιξία στην ΕΕ για μείωση γραφειοκρατίας

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Χρηματοδοτώντας το μέλλον της Ευρώπης

gazzetta
gazzetta reader insider insider