Θεοχάρης: Η οικονομία από το 2019 έχει δημιουργήσει 400.000 νέες θέσεις εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεοχάρης: Η οικονομία από το 2019 έχει δημιουργήσει 400.000 νέες θέσεις εργασίας
Στον ρυθμό ανάπτυξης, τις 400.000 νέες θέσεις εργασίας από το 2019 και την βελτίωση του επενδυτικού κλίματος εστίασε ο κ. Θεοχάρης.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, οι 400.000 νέες θέσεις εργασίας από το 2019 μέχρι και σήμερα, η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και η αναμόρφωση του ΚΦΔ ήταν τα βασικά θέματα της συνέντευξης που παραχώρησε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, στον Real FM.

Σε σχέση με την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι «περιλαμβάνει διατάξεις εκσυγχρονισμού, απλοποίησης και ψηφιοποίησης των διαδικασιών. Ακόμη, διατάξεις για τις ρυθμίσεις που αφορούν σε τεχνικές βελτιώσεις για να λυθούν χρονίζοντα ζητήματα».

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνέντευξης και σε ερώτηση των δημοσιογράφων, σχετικά με επιδόματα, market pass κ.ά., ο κ. Θεοχάρης σημείωσε: «Το κράτος έρχεται να δημιουργήσει τις συνθήκες, ώστε οι πολίτες να βρουν οικονομική λύση. Δεν είναι αυτό που θα δώσει την οικονομική λύση στους πολίτες. H πραγματική οικονομία πρέπει να το κάνει αυτό. Ζούμε σε μία οικονομία ανοιχτή, η οποία πρέπει να παράγει πλούτο και αυτός ο πλούτος να φτάνει σε όλες και όλους. Το κράτος έρχεται να βοηθήσει σε εξαιρετικές και ειδικές περιπτώσεις, όπως έγινε την περίοδο της πανδημίας». Πρόσθεσε μάλιστα ότι βρισκόμαστε σε περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής και πως η κάθε χώρα είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες, οι οποίοι μάλιστα αυστηροποιούνται σε πολλά σημεία.

Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης «έθεσε τις δικές μας «κόκκινες γραμμές», όπως για παράδειγμα στις αμυντικές δαπάνες. Δεν έχουμε τις ίδιες αμυντικές ανάγκες με το Βέλγιο που δεν έχει γείτονα να το απειλεί, όπως έχουμε εμείς την Τουρκία. Συνεπώς πέτυχε, οι αμυντικές δαπάνες να μην μετράνε μέσα στις διαδικασίες ελέγχου των ελλειμμάτων».

Αναφορικά με τις τράπεζες, σημείωσε: «Προφανώς και δεν παραδίδουμε τους πολίτες στις τράπεζες. Έχουμε καταφέρει και οι τράπεζες να ορθοποδήσουν και να θέσουμε το πλαίσιο ώστε να μπορέσουν να χρηματοδοτούν την πραγματική οικονομία».

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης, αναφέρθηκε στην αχτίδα βελτίωσης που παρατηρείται στην βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας, σημειώνοντας πως αυτό δίνει την ελπίδα ότι «αυτό θα μειώσει τους κινδύνους μετάδοσης των προβλημάτων στην ελληνική οικονομία. Μια οικονομία που αντέχει μιας και παρουσιάζει ρυθμό ανάπτυξης 2% όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 0,4%».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τζεντιλόνι: Ισχυρή ανάπτυξη στην Ελλάδα - Προς κοινή χρηματοδότηση άμυνας στην ΕΕ

Αλεξοπούλου: Τις επόμενες ημέρες φέρνουμε τον νέο ΚΟΚ

Σενετάκης: Μέχρι και 500 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Ερευνώ - Καινοτομώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider