Σε υψηλό άνω των 2 ετών το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό άνω των 2 ετών το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη
Βελτιωμένο για έκτο συνεχόμενο μήνα ήταν τον Απρίλιο το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη και διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον ετών.

Βελτιωμένο για έκτο συνεχόμενο μήνα ήταν τον Απρίλιο το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη και διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον ετών, ενώ παρόλο που η Γερμανία παραμένει σε σχετικά δυσμενή θέση, έδειξε «σημάδια οικονομικής ζωής» όπως υπογραμμίζεται σε έκθεση που επικαλείται το Reuters.

Ειδικότερα, ο δείκτης Sentix για την ευρωζώνη αυξήθηκε στις -5,9 μονάδες τον Απρίλιο από -10,5 τον Μάρτιο, σε υψηλό από τον Φεβρουάριο του 2022, ξεπερνώντας επίσης την πρόβλεψη για -8,5 σε δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ αναλυτών. «Θα υπάρξει επιτέλους μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη; Τουλάχιστον η άνοδος τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο συνεχίζεται. Τα οικονομικά σήματα σταθεροποιούνται» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ενώ οι προσδοκίες για τη Γερμανία είχαν βελτιωθεί επίσης σε υψηλό 26 μηνών, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης «παραμένει το σχετικά πιο προβληματικό παιδί μεταξύ των μεγάλων βιομηχανικών χωρών». Για την Ευρωζώνη, ο δείκτης προσδοκιών αυξήθηκε στις 5 μονάδες τον Απρίλιο από -2,3 μονάδες τον Μάρτιο, στον έβδομο συνεχή μήνα ανόδου και στην υψηλότερη τιμή από τον Φεβρουάριο του 2022. Ο δείκτης για την τρέχουσα κατάσταση στη ζώνη του ευρώ αυξήθηκε επίσης στο -16,3 τον Απρίλιο από -18,5 τον προηγούμενο μήνα, στην έκτη σερί μηνιαία αύξηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Τραμπ θα αποκαλύψει σήμερα τις προτάσεις του στο θέμα των αμβλώσεων

Σε δημόσια διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΝ - Οι 10 μεταρρυθμίσεις

Ρωσία: Πάνω από 10.400 σπίτια έχουν πλημμυρίσει

gazzetta
gazzetta reader insider insider