Λέιν (ΕΚΤ): Θα χρειαστεί χρόνος για να πετύχουμε τις σωστές μειώσεις στα επιτόκια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λέιν (ΕΚΤ): Θα χρειαστεί χρόνος για να πετύχουμε τις σωστές μειώσεις στα επιτόκια
«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να πάρει τον χρόνο της για να πετύχει τη σωστή μείωση των επιτοκίων», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της, Φίλιπ Λέιν.

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να πάρει τον χρόνο της για να πετύχει τη σωστή μείωση των επιτοκίων», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της, Φίλιπ Λέιν, τονίζοντας παράλληλα πως τον Ιούνιο οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες θα έχουν καλύτερη εικόνα για τις πληθωριστικές πιέσεις σε σχέση με σήμερα.

«Παρά την συσσώρευση πολλών δεδομένων, πρέπει να είναι σαφές πως η μετάβαση από την φάση σταθεροποίησης στην οποία βρισκόμαστε από τον περασμένο Σεπτέμβρη μέχρι την μείωση των επιτοκίων θα πρέπει να γίνει σωστά και αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο» ανέφερε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Εν συνεχεία, ο Λέιν υπογράμμισε πως «η συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Μάρτιο ήταν ένα σημαντικό ορόσημο», καθώς τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν έδειξαν ότι η διαδικασία αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού συνεχίζεται».

Υπενθυμίζεται πως στη συνεδρίασή της στις αρχές Μαρτίου, η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια για τέταρτη διαδοχική φορά, ενώ αναθεώρησε καθοδικά την πρόβλεψή της για την πορεία του πληθωρισμού, εκτιμώντας πως στα τέλη του 2024 θα μειωθεί στο 2,3% από 2,7% που ανέμενε προηγουμένως.

«Συνεχίσαμε να σημειώνουμε πρόοδο και να κινούμαστε προς τον στόχο μας για το 2%», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιρλανδός τραπεζίτης, τονίζοντας ωστόσο πως η ΕΚΤ θα έχει πολλά περισσότερα στοιχεία στην διάθεσή της ως το καλοκαίρι. «Έχουμε να μάθουμε πολλά μέχρι τον Απρίλιο και ακόμα περισσότερα μέχρι τον Ιούνιο», σημείωσε ο Λέιν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στουρνάρας: Η ΕΚΤ πρέπει να κόψει 2 φορές τα επιτόκια πριν το καλοκαίρι και 2 φορές μετά

Κίνα: Ρευστότητα 10 δισ. γιουάν διέθεσε η κεντρική τράπεζα στο διατραπεζικό σύστημα

Eurogroup: Λιτότητα αλλά με... ευελιξία – Πάνω από 2% τα πρωτογενή πλεονάσματα για την Αθήνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider