Goldman Sachs: Τον Ιούνιο η πρώτη μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ - Πέντε μειώσεις μέσα στο 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Τον Ιούνιο η πρώτη μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ - Πέντε μειώσεις μέσα στο 2024
Τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα  να μειώνει τα επιτόκια όπως αναφέρει την Παρασκευή η Goldman Sachs, μετά τα στοιχεία που έδειξαν πως τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην περιοχή ήταν ελαφρώς πιο ανεβασμένα από το αναμενόμενο.

Τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μειώνει τα επιτόκια όπως αναφέρει την Παρασκευή η Goldman Sachs, μετά τα στοιχεία που έδειξαν πως ο πληθωρισμός στην περιοχή ήταν ελαφρώς πιο ανεβασμένος από το αναμενόμενο.

Οι αναλυτές της Wall Street είχαν νωρίτερα προβλέψει πως η ΕΚΤ θα ξεκινήσει τις μειώσεις τον Απρίλιο.

Η Goldman πλέον αναμένει πως η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε πέντε μειώσεις των 25 μονάδων βάσης, μία λιγότερη από τις έξι που ανέφερε σε προηγούμενη εκτίμηση.

Για τον επόμενο χρόνο, η Goldman αναμένει ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε δύο μειώσεις των 25 μονάδων βάσης, αντί για μία που έβλεπε μέχρι πρότινος.

Ο πληθωρισμός στις 20 χώρες της ευρωζώνης μειώθηκε στο 2,6% τον Φεβρουάριο από 2,8% έναν μήνα νωρίτερα, λίγο λιγότερο από τις προσδοκίες για 2,5%, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Τα στοιχεία για δομικό πληθωρισμό, από τον οποίον εξαιρούνται οι τιμές των τροφίμων και των καυσίμων, μειώθηκε στο 3,1% από 3,3%, υψηλότερα από τις προσδοκίες για 2,9% – και αρκετά υψηλότερα από τον στόχο της ΕΚΤ για 2%.

«Οι δύο διαδοχικές ανοδικές εκπλήξεις στο ρυθμό του δομικού πληθωρισμού στις ανακοινώσεις του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, μείωσαν τις πιθανότητες για να μειωθούν τα επιτόκια νωρίτερα», αναφέρουν οικονομολόγοι της Goldman σε σημείωμά τους.

Από την πλευρά τους, οι traders θεωρούν σε ποσοστό 77,6% ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Παρέμεινε σε υψηλό 32 μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Φεβρουάριο

ΤτΕ: Ανάπτυξη 2,5% φέτος και το 2025, 2,3% το 2026 - Οι προβλέψεις για πληθωρισμό, ανεργία, επιτόκια

Πληθωρισμός: «Σκάλωσε» στο 3,2% τον Φεβρουάριο στην Ελλάδα – «Αργυρό» ανατιμήσεων στα τρόφιμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider