Bundesbank: Η γερμανική οικονομία είναι σε ύφεση, αλλά δεν χρειάζεται απαισιοδοξία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bundesbank: Η γερμανική οικονομία είναι σε ύφεση, αλλά δεν χρειάζεται απαισιοδοξία
Η γερμανική οικονομία μπορεί να βρίσκεται σε ύφεση, αν και δεν αντιμετωπίζει σοβαρή συρρίκνωση, υποστήριξε η Bundesbank, προειδοποίησε για υπερβολικές αντιδράσεις. 

Η γερμανική οικονομία μπορεί να βρίσκεται σε ύφεση, αν και δεν αντιμετωπίζει σοβαρή συρρίκνωση, υποστήριξε η Bundesbank, προειδοποίησε για υπερβολικές αντιδράσεις.

Ενώ η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας αναγνώρισε ότι το ΑΕΠ θα μπορούσε να υποχωρεί για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο και ότι η χώρα αντιμετωπίζει συνεχείς προκλήσεις, τάχθηκε κατά της υπερβολικής απαισιοδοξίας.

«Μια ύφεση με την έννοια μιας σημαντικής, ευρείας και παρατεταμένης μείωσης της οικονομικής παραγωγής δεν μπορεί να εντοπιστεί και δεν αναμένεται επί του παρόντος», ανέφερε η Bundesbank στη μηνιαία έκθεσή της.

Η Γερμανία ήταν η μόνη οικονομία της G7 που συρρικνώθηκε πέρυσι, καθώς ο μεταποιητικός της κλάδος υπέφερε από ένα παρατεταμένο ενεργειακό σοκ και την αδύναμη εξωτερική ζήτηση.

«Η κατάσταση του εισοδήματος και συνεπώς η κατανάλωση των ιδιωτικών νοικοκυριών θα συνεχίσει να βελτιώνεται στο μέλλον στο πλαίσιο μιας σταθερής αγοράς εργασίας, της έντονης αύξησης των μισθών και του μειωμένου πληθωρισμού», σημείωσε η κεντρική τράπεζα.

Λιγότερο αισιόδοξο ήταν το ινστιτούτο IMK, το οποίο ανέφερε ότι υπάρχει υψηλός και μάλιστα ελαφρώς αυξανόμενος κίνδυνος η ύφεση να επεκταθεί και στο δεύτερο τρίμηνο.

Για την περίοδο από τον Φεβρουάριο έως το τέλος Απριλίου, ο δείκτης του IMK, ο οποίος συνδυάζει τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία για τους σημαντικότερους οικονομικούς δείκτες, εμφανίζει πιθανότητα ύφεσης 61,7%. Στις αρχές Ιανουαρίου διαμορφώθηκε στο 56,8% για τους επόμενους τρεις μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προσφορά για την Currys μελετά και η JD.com - Ράλι 35% στη μετοχή της

Ασία: Τα νομίσματα που θα επωφεληθούν από την μείωση των επιτοκίων από την Fed

Η EE άνοιξε «επίσημη έρευνα» σε βάρος του TikTok - Tι απαντά η εταιρεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider