UBS: Ανάπτυξη 3% το 2024-2025 στην Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UBS: Ανάπτυξη 3% το 2024-2025 στην Ελλάδα
Με βασικό μοχλό τις επενδύσεις, την πορεία του τουριστικού κλάδου και την καλύτερη οικονομική θέση των νοικοκυριών αναμένεται να ενισχυθεί η αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας.

Με βασικό μοχλό τις επενδύσεις, την πορεία του τουριστικού κλάδου και την καλύτερη οικονομική θέση των νοικοκυριών αναμένεται να ενισχυθεί η αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας, εκτιμά η UBS.

Ο οίκος αναμένει ανάπτυξη της τάξεως του 3% ετήσιως για το 2024 και το 2025, με τις εκτιμήσεις του να είναι κατά 1,5% και κατά 0,7% υψηλότερα από το consensus των αναλυτών.

Στο report σημειώνεται ότι ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε στο 3,5% ετησίως τον Δεκέμβριο με τα τρόφιμα να παραμένουν ο βασικός παράγοντας ανόδου. Επιπλέον, η UBS σημειώνει πως η Κομισιόν ενέκρινε το διευρυμένο σχέδιο RRF + REPowerEU της Ελλάδας (36 δισ. ευρώ ή 13% του ΑΕΠ), ενώ επισημαίνει πως η Fitch αναβάθμισε την οικονομία στην επενδυτική βαθμίδα, μετά τη S&P.

Για την Ευρωζώνη, η UBS αναμένει ότι ο επίσημος πληθωρισμός θα είναι κατά μέσο όρο στο 2,3% το 2024, στο 2,1% το 2025 και στο 2% το 2026.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Έχει συνέχεια το ράλι στο Χρηματιστήριο - Εξαιρετικά φθηνές οι ελληνικές τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider