JPMorgan: Η Ινδία η νούμερο 1 αγορά στην Ασία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JPMorgan: Η Ινδία η νούμερο 1 αγορά στην Ασία
Οι αγορές της Ινδίας ξεκίνησαν το νέο έτος σε ισχυρές βάσεις, με τον Nifty 50 και τον BSE Sensex να σημειώνουν υψηλά ρεκόρ τη Δευτέρα.

Η Ινδία αποτελεί την κορυφαία επιλογή της JPMorgan στην Ασία και μια από τις αγαπημένες της αγορές παγκοσμίως, δήλωσε στο CNBC ο αναλυτής της επενδυτικής τράπεζας για την Ασία, Mixo Das. «Είναι η νούμερο ένα αγορά μας σε αυτό το σημείο», ανέφερε.

Αν και το Βιετνάμ είναι επίσης ένας ισχυρός ανταγωνιστής για εταιρείες που επιθυμούν να δημιουργήσουν εγκαταστάσεις παραγωγής, η Ινδία έχει επαρκείς δυνατότητες για να ικανοποιήσει το μέγεθος της παραγωγής που φαίνεται να θέλουν οι παγκόσμιοι επενδυτές και κατασκευαστές, είπε ο Das στο CNBC.

Η Apple άνοιξε τα πρώτα της καταστήματα λιανικής στην Ινδία τον Απρίλιο και άρχισε να παράγει στη χώρα το iPhone 15 τον Αύγουστο, ενισχύοντας την αισιοδοξία ότι και άλλες μεγάλες εταιρείες θα δουν την Ινδία ως προορισμό παραγωγής.

Παράλληλα, οι εταιρείες που έχουν ήδη παρουσία στην Ινδία επεκτείνουν την παραγωγική τους ικανότητα. Για παράδειγμα, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας, η Maruti Suzuki, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα επενδύσει 4,2 δισ. δολάρια για την κατασκευή ενός δεύτερου εργοστασίου στην Ινδία. Ακόμη και η βιετναμέζικη κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων VinFast είπε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι σκοπεύει να δαπανήσει περίπου 2 δισ. δολάρια για να δημιουργήσει εργοστάσιο στην Ινδία.

Όλα αυτά έχουν ενισχύσει το επενδυτικό κλίμα, το οποίο ήταν ήδη υψηλό με το χρηματιστήριο της Ινδίας να αναδεικνύεται στην αγορά με μία από τις καλύτερες επιδόσεις το 2023 στην Ασία. Εξάλλου, οι αγορές της Ινδίας ξεκίνησαν το νέο έτος σε ισχυρές βάσεις, με τον Nifty 50 και τον BSE Sensex να σημειώνουν υψηλά ρεκόρ των 22.081,95 και 73.000 μονάδων, αντίστοιχα, στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σεντένο (ΕΚΤ) στο Νταβός: Κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση όσον αφορά στον πληθωρισμό

Vodafone - Microsoft υπογράφουν 10ετή συμφωνία, αξίας 1,5 δισ. δολαρίων

Βρετανία: Σημαντική επιβράδυνση στις αυξήσεις των μισθών - Δεν επαναπαύεται η BoE

gazzetta
gazzetta reader insider insider