Παπαθανάσης: Οι πράσινες επενδύσεις μπορούν να βοηθήσουν στη στρατηγική επίτευξης του στόχου της αυτονομίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπαθανάσης: Οι πράσινες επενδύσεις μπορούν να βοηθήσουν στη στρατηγική επίτευξης του στόχου της αυτονομίας
Οι πράσινες επενδύσεις μπορούν να βοηθήσουν στη στρατηγική επίτευξης του στόχου της αυτονομίας υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης κατά την άφιξή του στο συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων (συνοχή) στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι "στην επίτευξη αυτού του στόχου μπορούν να μας βοηθήσουν και η στήριξη της έξυπνης εξειδίκευσης, της βιομηχανίας σε ειδικούς τομείς και βεβαίως όλα αυτά μπορεί να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και ευημερία για όλους τους πολίτες της ΕΕ".

Οι πράσινες επενδύσεις μπορούν να βοηθήσουν στη στρατηγική επίτευξης του στόχου της αυτονομίας υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης κατά την άφιξή του στο συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων (συνοχή) στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι «στην επίτευξη αυτού του στόχου μπορούν να μας βοηθήσουν και η στήριξη της έξυπνης εξειδίκευσης, της βιομηχανίας σε ειδικούς τομείς και βεβαίως όλα αυτά μπορεί να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και ευημερία για όλους τους πολίτες της ΕΕ».

Ειδικότερα, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δήλωσε:

«Προσερχόμαστε σήμερα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων σε μια κρίσιμη εποχή για την πολιτική συνοχής. Και είναι κρίσιμη εποχή για δύο λόγους. Κατ' αρχάς πρέπει να ολοκληρώσουμε την προγραμματική περίοδο 2014-2020, απορροφώντας όλους τους ευρωπαϊκούς πόρους έτσι ώστε να ενισχύσουμε τις ευρωπαϊκές περιφέρειες που επανακάμπτουν μετά από αλλεπάλληλες κρίσεις. Ένας δεύτερος ουσιαστικός λόγος είναι να ξεκινήσουμε τη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για την προγραμματική περίοδο 2021-2027, έχοντας πάντα υπόψη την κλιματική κρίση, η οποία δημιουργεί και ανισότητες στις περιφέρειες κάτι το οποίο πρέπει να το προσέξουμε ιδιαίτερα. Συνεχίζουμε και έχουμε ως εργαλείο τις πράσινες επενδύσεις, οι οποίες μπορούν να μας βοηθήσουν στη στρατηγική επίτευξης του στόχου της αυτονομίας. Στην επίτευξη αυτού του στόχου μπορούν να μας βοηθήσουν και η στήριξη της έξυπνης εξειδίκευσης, της βιομηχανίας σε ειδικούς τομείς και βεβαίως όλα αυτά μπορεί να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και ευημερία για όλους τους πολίτες της ΕΕ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χατζηδάκης: Μείζον το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα

Υδρογόνο: Σχέδιο για mega αγωγό από Ελλάδα μέχρι Γερμανία – Συνεργασία επτά χωρών

ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέστε τα επιχειρηματικά σχέδια των servicers, που διαχειρίζονται τα κόκκινα δάνεια

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider