Χατζηδάκης: Μείζον το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηδάκης: Μείζον το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα
Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, διερωτώμενος «αν θα πρέπει να περιμένουμε την τεχνητή νοημοσύνη για να το λύσει».

Με την εφαρμογή του φορολογικού νομοσχεδίου το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών που δήλωσαν πέρυσι εισόδημα κάτω από το εισόδημα μισθωτού με τον κατώτατο μισθό, θα έχει μεσοσταθμική επιβάρυνση λίγο κάτω από τα 1.000 ευρώ ετησίως, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης

Ανέφερε ως παράδειγμα περίπτωση υπαλλήλου που πλήρωσε 1.160 ευρώ και δεν θα πληρώσει παραπάνω χρήματα.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, διερωτώμενος «αν θα πρέπει να περιμένουμε την τεχνητή νοημοσύνη για να το λύσει». Τόνισε ότι προωθούνται 10 ακόμη πρωτοβουλίες που βοηθούν στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ενώ για το τεκμήριο ανέφερε πως υπάρχουν 9 εξαιρέσεις, όπως για φυσικές καταστροφές, λόγους ανωτέρας βίας και γυναίκες σε κύηση.

Τέλος, διευκρίνισε πως έχει προστεθεί διάταξη που αναφέρει ότι το τεκμήριο ειναι μαχητό και όποιος θεωρεί ότι ανήκει σε άλλη περίπτωση μπορεί να ζητήσει από την εφορία να ελεγχθεί για να αποδείξει ότι εξαιρείται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τέλος επιτηδεύματος: Ποιοι θα το πληρώσουν ολόκληρο, για ποιους κουρεύεται και πόσο  

Roadshows για να έρθουν ταλέντα από το εξωτερικό ξεκινούν το υπουργείο Εργασίας και η ΔΥΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider