Ελβετία: Πιθανή μια περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελβετία: Πιθανή μια περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κεντρική τράπεζας της χώρας (SNB), θα εξαρτηθεί από την πορεία του πληθωρισμού.

Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας (SNB) μπορεί να χρειαστεί να συσφίξει περαιτέρω τη νομισματική της πολιτική ανάλογα με την εξέλιξη του πληθωρισμού στη χώρα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Μάρτιν Σλέγκελ σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην ελβετική εφημερίδα SonntagsBlick.

Η SNB διατήρησε τον περασμένο μήνα αμετάβλητο το επιτόκιο της στο 1,75%, σημειώνοντας ότι ο πληθωρισμός -στο 1,6% τον Αύγουστο και εντός του εύρους στόχου της κεντρικής τράπεζας 0-2%- είχε υποχωρήσει.

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι μπορεί να χρειαστεί περαιτέρω αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής», φέρεται να είπε ο Σλέγκελ. «Αυτό εξαρτάται από το πώς θα εξελιχθεί ο πληθωρισμός».

Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters τον περασμένο μήνα, ανέφεραν ότι η SNB ολοκλήρωσε τις αυξήσεις επιτοκίων.

Ο Σλέκγελ επίσης ανέφερε ότι η ανάπτυξη πιθανότατα θα είναι συγκρατημένη το επόμενο έτος και ότι η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί ελαφρά.

Το ελβετικό φράγκο έφτασε στο ισχυρότερο επίπεδό του από το 2015 έναντι του ευρώ την περασμένη Παρασκευή, λόγω της αποστροφής του επενδυτικού κινδύνου λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, καθώς και της ευρείας αδυναμίας του ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αμοιβαία Κεφάλαια: Εισροές άνω των 460 εκατ. ευρώ το τελευταίο δίμηνο - Ποια έχουν μοιράσει χρήμα

Τα υψηλά επιτόκια της ΕΚΤ «βύθισαν» τη ζήτηση και έκαναν πιο αυστηρούς τους όρους χορήγησης των δανείων

Γιατί η έκρηξη αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων απειλεί την Ευρωζώνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider