Standard Chartered: Κατρακύλα 17% για τη μετοχή μετά την βουτιά σε έσοδα και κέρδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Standard Chartered: Κατρακύλα 17% για τη μετοχή μετά την βουτιά σε έσοδα και κέρδη
Οι μετοχές της StanChart υποχώρησαν έως και 17% στο Λονδίνο προτού διακοπεί προσωρινά η διαπραγμάτευση, μετά την ανακοίνωση της πτώσης των κερδών ύψους σχεδόν 1 δισ. δολαρίων λόγω της έκθεσής της στους κλάδους ακινήτων και τραπεζών της Κίνας.

Οι μετοχές της Standard Chartered υποχώρησαν έως και 17% στο Λονδίνο προτού διακοπεί προσωρινά η διαπραγμάτευση, μετά την ανακοίνωση της πτώσης των κερδών ύψους σχεδόν 1 δισ. δολαρίων λόγω της έκθεσής της στους κλάδους ακινήτων και τραπεζών της Κίνας.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 33% το τρίτο τρίμηνο, πολύ χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς κατέγραψε απομείωση αξίας 697 εκατομμυρίων δολαρίων από τη συμμετοχή της στην China Bohai Bank και 186 εκατομμυρίων δολαρίων από την συμμετοχή της στην κινεζική αγορά real estate.

Την Πέμπτη, οι μετοχές της Standard Chartered σημειώνουν πτώση 9%, παρόμοια με την μεγαλύτερη πτώση που σημειώθηκε στις 24 Φεβρουαρίου πέρυσι, όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

Η τράπεζα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, που παράγει τα περισσότερα κέρδη της στην Ασία κατέγραψε κέρδη προ φόρων για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, ύψους 633 εκατομμυρίων δολαρίων σημειώνοντας πτώση 54% από ένα χρόνο νωρίτερα όταν είχαν ανέλθει 996 εκατομμύρια δολάρια και τον μέσο όρο 1,41 δισ. δολαρίων σύμφωνα με εκτιμήσεις 16 αναλυτών.

Η εύθραυστη κινεζική οικονομία και οι προκλήσεις της

Η StanChart αντιμετωπίζει μια μεγάλη πρόκληση προσπαθώντας να βελτιώσει την απόδοσή της μέσω της έκθεσης στη εύθραυστη κινεζική οικονομία που παρουσιάζει επιβράδυνση.

Τα κυβερνητικά μέτρα χαλάρωσης δεν έχουν καταφέρει να μειώσουν την οικονομική ευθραυστότητα της Κίνας καθώς η κρίση στην αγορά ακινήτων βαθαίνει με υψηλές αθετήσεις αποπληρωμής του χρέους και την απουσία κρατικής υποστήριξης.

Οι εγχώριες τράπεζες καταγράφουν συμπιεσμένα περιθώρια, ενώ οι ξένες τράπεζες, με μικρότερη έκθεση, έχουν αρχίσει να δέχονται ισχυρότερα πλήγματα καθώς το κλίμα επιδεινώνεται και η κυβέρνηση καθοδηγεί τους δανειστές σε χαμηλότερα επιτόκια στεγαστικών δανείων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πώς ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή ματαιώνει το ευρωπαϊκό σχέδιο κατά του νέου «Δρόμου του Μεταξιού»

Morgan Stanley: Ο Τεντ Πικ θα είναι ο νέος CEO στη θέση του Τζέιμς Γκόρμαν

gazzetta
gazzetta reader insider insider