Ισραήλ: Πιθανή υποβάθμιση από την S&P που «γυρίζει» το outlook σε αρνητικό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισραήλ: Πιθανή υποβάθμιση από την S&P που «γυρίζει» το outlook σε αρνητικό
Σε υποβάθμιση του outlook για το αξιόχρεο του Ισραήλ σε «αρνητικό», από «σταθερό» προχώρησε η Standard & Poor's , επικαλούμενη κινδύνους που εγείρει η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς, με πιθανές, μεγαλύτερες επιπτώσεις για την οικονομία. 

Σε υποβάθμιση του outlook για το αξιόχρεο του Ισραήλ σε «αρνητικό», από «σταθερό» προχώρησε η Standard & Poor's , επικαλούμενη τους κινδύνους που εγείρει η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς, με πιθανές, μεγαλύτερες επιπτώσεις για την οικονομία.

Στην έκθεσή του, ο οίκος αξιολόγησης εξηγεί πως το αρνητικό outlook «αντικατοπτρίζει τον κίνδυνο ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς να επεκταθεί ευρύτερα ή να επηρεάσει το πιστοληπτικό προφίλ του Ισραήλ περισσότερο από όσο αναμένουμε». Η S&P σημειώνει, ωστόσο, πως για την ώρα αναμένει πως η σύρραξη θα παραμείνει περιορισμένη στη ΓΗάζα και δεν θα διαρκέσει παραπάνω από 3 έως 6 μήνες.

Την περασμένη εβδομάδα, οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s και Fitch έθεσαν επίσης υπό επανεξέταση την προοπτική του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου του Ισραήλ (A1), ενόψει ενδεχόμενης υποβάθμισής του, εξαιτίας του πολέμου και του κινδύνου κλιμάκωσης και εξάπλωσής του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider