Επίδομα 1.000 ευρώ για 30.000 ανέργους σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες - Οι δικαιούχοι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίδομα 1.000 ευρώ για 30.000 ανέργους σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες - Οι δικαιούχοι
Τι περιέχει το έργο «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες».

Τρέχει το πρόγραμμα αναβάθμισης ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων της ΔΥΠΑ «Βάζω το μέλλον μου σε πρόγραμμα» που αφορά 30.000 ανέργους με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα αφορά στην αναβάθμιση δεξιοτήτων έως 30.000 ωφελουμένων ανέργων σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες, μέσω δια ζώσης εκπαίδευσης αλλά και τηλεκατάρτισης επί προγραμμάτων θεωρητικής κατάρτισης συνολικής διάρκειας από 50 έως 200 ώρες.

Εντάσσεται σε ευρύτερη δράση του Ταμείου Ανάκαμψης με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων, μέσω προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της οικονομίας, ώστε να ενισχυθεί η απασχολησιμότητά τους και να επιτευχθεί ταχύτερα η εργασιακή επανένταξή τους.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 1.000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise/eggraphe-sto-metroo-o…

Ο/η κάθε ωφελούμενος/η έχει δικαίωμα να επιλέξει το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμεί, από το σύνολο των προσφερόμενων προγραμμάτων των Κ.Ε.Δι.Βι.Μ των Α.Ε.Ι. και αδειοδοτημένων Κ.Δ.Β.Μ. ανάλογα με το εκπαιδευτικό του προφίλ.

Δικαίωμα συμμετοχής και υποβολής αίτησης για εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων Ανέργων, έχουν άνεργοι οι οποίοι πληρούν κατ’ ελάχιστον τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  1. Να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
  2. Να έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.
  3. Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων και θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων.

Με συνολικό προϋπολογισμό 301,5 εκατ. ευρώ, η δράση κατάρτισης ανέργων αποτελεί τη μεγαλύτερη δράση Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης που έχει υλοποιηθεί ποτέ στη χώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σχεδόν 15.000 ευρώ σε νέους επιχειρηματίες με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία

Τσακλόγλου: Τι θα ισχύει για την κατάργηση της παρακράτησης του 30% των εργαζόμενων συνταξιούχων

Πώς αμείβονται όσοι εργάζονται την 28η Οκτωβρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider