Aramco: Παρά τις νέες περικοπές προσφοράς αργού, αυξάνει τις εξαγωγές στην Κίνα κατά 40%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Aramco: Παρά τις νέες περικοπές προσφοράς αργού, αυξάνει τις εξαγωγές στην Κίνα κατά 40%
Τα κρατικά διυλιστήρια της Κίνας σχεδιάζουν να αυξήσουν τα ποσοστά επεξεργασίας σε ρεκόρ αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τη συμβουλευτική του κλάδου ενέργειας, OilChem. 

Έτοιμη να πάρει περίπου 40% περισσότερο αργό από τη Σαουδική Αραβία μέσω προθεσμιακών συμβολαίων τον επόμενο μήνα είναι η Κίνα, καθώς τίθεται σε ισχύ συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Τα διυλιστήρια αναμένεται να λάβουν περίπου 52 εκατομμύρια βαρέλια σε φορτία πετρελαίου τον Σεπτέμβριο, από περίπου 37 εκατομμύρια βαρέλια αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με επενδυτές στην ενεργειακή αγορά, τους οποίους επικαλείται το Bloomberg. Οι εταιρείες κατανέμουν τα βαρέλια μετά την υποβολή υποψηφιοτήτων για την προμήθεια από πλευράς Saudi Aramco, μετά τη μηνιαία τιμολόγηση του αργού της.

Η αύξηση συμπίπτει με την έναρξη μιας νέας σύμβασης προμήθειας για την Rongsheng Petrochemical, η οποία συνήψε συμφωνία 24,6 δισ. γιουάν ή 3,4 δισ. δολαρίων νωρίτερα φέτος με την Aramco η οποία περιελάμβανε μερίδιο και συμφωνία για την πώληση αργού στα κινέζικα διυλιστήρια. Η Σαουδική Αραβία έχει δεσμευτεί μέχρι στιγμής να παρέχει πλήρη συμβατικά φορτία στους Ασιάτες αγοραστές της, ακόμη και μετά τη δέσμευση για παρατεταμένες περικοπές της προσφοράς παγκοσμίως.

Η κρατική Saudi Aramco αύξησε την τιμή της για το αργό Arab Light για τις πωλήσεις του Σεπτεμβρίου στην Ασία κατά 30 σεντς στα 3,50 δολάρια το βαρέλι πάνω από το σημείο αναφοράς, αλλά η άνοδος ήταν χαμηλότερη από ό,τι περίμενε η αγορά. Σε σύγκριση με τον Αύγουστο, περισσότερα κινεζικά διυλιστήρια επέλεξαν προθεσμιακά φορτία αυτόν τον μήνα.

Τα κρατικά διυλιστήρια της Κίνας σχεδιάζουν να αυξήσουν τα ποσοστά επεξεργασίας σε ρεκόρ αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τη συμβουλευτική του κλάδου ενέργειας, OilChem.

Εκτός Κίνας, η Aramco έδωσε πλήρεις συμβατικούς όγκους σε άλλα διυλιστήρια στη Νότια Κορέα, την Ταϊβάν και την Ταϊλάνδη για τον Σεπτέμβριο. Οι ισχυρές ροές στην περιοχή σηματοδοτούν ότι οι περικοπές της Aramco θα μπορούσαν να επηρεάσουν περισσότερο τους αγοραστές αλλού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Ανάπτυξη-«έκπληξη» του ΑΕΠ κατά 0,2% στο β΄τρίμηνο

UBS: Τέλος στην κρατική «ασφάλεια» των 100 δισ. φράγκων - «Σκοτώνει» το εμπορικό σήμα της Credit Suisse

Μπάιντεν: «Ωρολογιακή βόμβα» η οικονομία της Κίνας

gazzetta
gazzetta reader insider insider